World

Ο Ερντογάν ρίχνει στην μάχη 8.000 Τουρκάλες - Αντιπαρατάσσει φανατικούς ισλαμιστές απέναντι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Γυναικείους Τούρκους «φρουρούς» της ισλαμικής «επανάστασης» στα πλαίσια προσπάθειας ανασύστασης του τουρκικού κράτους στα ισλαμικά πρότυπα δημιουργεί ο Ερντογάν προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών σε ανατολή και δύση. Χαρακτηριστική είναι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου που ήρθε στην κατοχή μας. Ο κεμαλισμός στην Τουρκία έχει πεθάνει.

Φόβος , τρόμος και έντονη ανήσυχα έχει καταλάβει το «παλάτι» του Σουλτάνου Ερντογάν μετά τα συνεχιζόμενα κύματα συλλήψεων που έχουν «αγριέψει» την δοκιμαζόμενη τουρκική κοινωνία .

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την δυσπιστία του ίδιου του Τούρκου προέδρου στις τουρκικές  ένοπλες αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες  της χώρας λόγω του κεμαλικού παρελθόντος.

Για αυτό,  πληροφορίες φέρουν την δημιουργία ανάλογου σώματος γυναικών με αυτών των Φρουρών της επανάστασης στο Ιράν …και των ες ες στην Γερμανία το 1933. Όλοι οι δικτάτορες άλλωστε θέλουν τον δικό τους στρατό και δεν εμπιστεύονται θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό 8000 γυναίκες με έντονο τον ισλαμικό χαρακτήρα θα ενταχθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με διττή αποστολή .

Πρώτον την διεξαγωγή των αποστολών τους στα πλαίσια των καθηκόντων τους,  και δεύτερον την παρακολούθηση των …υπολοίπων γυναικών των ΤΕΔ για την στάση τους , και την καταγγελία όσων τυχόν παραβούν τους κανόνες του Ισλαμιστή προέδρου.

Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο του Τούρκου προέδρου που θα παρακολουθήσει και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ , αποτρέποντας τυχόν "προβλήματα"προσαρμογής.

Γυναίκες θα χρησιμοποιηθούν και σε μονάδες καταδρομών συμμετέχοντας σε πλείστες αντιτρομοκρατικές  επιχειρήσεις του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στο  Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), ενώ θα επανδρώσουν και άλλα πόστα.

Η τουρκική στρατο-χωροφυλακή θα προσλάβει αυτές τις 8.000 γυναίκες, τα καθήκοντα των οποίων θα είναι πολλά και διαφορετικά .

Το σχέδιο θα εισάγει τις γυναίκες σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο και θα προσδώσει άλλον «αέρα» στο σώμα αυτό που δρα και εντός των τουρκικών πόλεων και χωριών.

Το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων NTV ανέφερε ότι οι γυναίκες  θεωρούνται  αποτελεσματικότερες  στην εκστρατεία της κυβέρνησης για να κερδηθούν οι γυναίκες Κούρδοι καθώς δρουν  με τρόπο που οι άνδρες συνάδελφοι τους  δεν μπορούν να υλοποιήσουν, ειδικά αν δεν είναι ντόπιοι.

Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αλλαγή του  κώδικα ενδυμασίας των ενόπλων δυνάμεων όταν επέτρεψε στις  γυναίκες που φορούν μαντίλα ισλαμικού τύπου ενταχθούν τελικά στις τάξεις τους .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η  απαγόρευση της μαντίλας για τις γυναίκες που είναι πολιτικό προσωπικό και  υπηρετεί στον τουρκικό στρατό και αστυνομία έχει αρθεί, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην  τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η  απόφαση αναφέρει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στο πλαίσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, της χωροφυλακής και της ακτοφυλακής , θα τηρήσουν  από εδώ και στο εξής τον ενδυματολογικό κώδικα των άλλων κρατικών θεσμών, ο οποίος τους επιτρέπει να φορούν μαντίλες.

Ο νέος κανονισμός επιτρέπει επίσης στο αρσενικό πολιτικό προσωπικό  του στρατού να αυξήσει  την γενειάδα του και να μην φορά  γραβάτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση της μαντίλας για τις αστυνομικίνες, ενώ το στις 27 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, πέρασε τροποποιήσεις που αφορούν τον ενδυματολογικό κώδικα και αναφέρονται στο «πακέτο εκδημοκρατισμού» που πέρασε από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης  του κόμματος (AKΡ).

Η τουρκική κυβέρνηση είχε άρει και  στο παρελθόν παρόμοια απαγόρευση της μαντίλας στα πανεπιστήμια, στις αρχές του 2011, και σε κρατικούς θεσμούς και το κοινοβούλιο στα τέλη του 2013.

TA ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ–ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR