USA

Ωρα έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων στην Κορεατική Χερσόνησο: Εκτοξεύτηκε απόρρητος "ειδικός" δορυφόρος των ΗΠΑ καταγράφοντας τα πάντα σε Β.Κορέα, Κίνα, Ρωσία!

Εκτόξευση αμερικανικού απόρρητου δορυφόρου πραγματοποιήθηκε  την 1η Μαΐου 2017 από  πύραυλο Falcon 9 και  έλαβε χώρα στο ακρωτήριο Kennedy Space Center .  Ο πύραυλος μετέφερε έναν "ειδικό"  δορυφόρο που τέθηκε σε τροχιά.

Πρόκειται για τον δορυφόρο SPACEX με τον οποίο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν ένα ακόμα βήμα προς την κυριαρχία του χώρου του διαστήματος , υλοποιώντας παράλληλα αποστολή για την αμερικανική στρατιωτική  υπηρεσία πληροφοριών και το πεντάγωνο.

https://youtu.be/EzQpkQ1etdA?t=1

Ο πύραυλος Falcon 9 μετέφερε τον δορυφόρο της  ειδικής υπηρεσίας  NROL-76, ο οποίος σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε από το Εθνικό Γραφείο πληροφοριών  των ΗΠΑ (NRO) και τέθηκε σε τροχιά γύρω στις 12.15πμ (7.15πμ τοπική ώρα) από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ  της Φλώριδας.

Το φορτίο του πυραύλου φέρεται ότι τοποθετήθηκε  σε χαμηλή τροχιά πάνω από την γη  (LEO) και σε  υψόμετρο περίπου 99 μίλια (1.000 μίλια), παρακολουθώντας τα πάντα ειδικά σε Βόρεια Κορέα , Ρωσία και Κίνα.

Η εκτόξευση του δορυφόρου τη Δευτέρα σηματοδοτεί την πέμπτη επιτυχημένη αποστολή του SpaceX φέτος μετά από μια αποτυχημένη εκτόξευση μέσα στο 2016.

Μετά την επιτυχία της εκτόξευσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του προγράμματος SpaceX Elon Musk τουίταρε:

«Η εκκίνηση και η τοποθέτηση του δορυφόρου της NRO ήταν λίαν επιτυχημένη . Η κλήση, καθώς η φορά του ανέμου σε μεγάλο υψόμετρο  ήταν στο 98,6% του θεωρητικού ορίου φορτίου».

Η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, αλλά καθυστέρησε για 24 ώρες λόγω προβλήματος του συστήματος  αισθητήρων.

O πύραυλος Falcon 9 μετέφερε για πρώτη φορά δορυφόρους σε  αποστολές διαστημικής ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τον Μάιο του 2015.  Το μοντέλο πυραύλων δύο σταδίων έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει δορυφόρους και φορτίο σε τροχιά στο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δορυφόρος SpaceX σχεδιάζεται να εξυπηρετήσει πολλούς «πελάτες» φέτος συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA).

Η αμερικανική ειδική υπηρεσία NRO επιβλέπει τον στόλο των αμερικανικών κατασκοπευτικών δορυφόρων οι οποίοι πραγματοποίησαν δεκάδες κωδικοποιημένες  αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, άλλοι δορυφόροι NRO συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις επικοινωνίες «του εχθρού» και τις τοποθεσίες των πολεμικών πλοίων.

Ο James Spellman του Κέντρου Διαστήματος και Πυραυλικών Συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε:

"Σε αντίθεση με τους εμπορικούς δορυφόρους, αυτοί οι δορυφόροι δεν είναι ασφαλισμένοι και μια αποτυχία εκτόξευσης, σημαίνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέχρι να υλοποιηθεί μια ενδεχόμενη  αντικατάσταση τους".

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και αρχισυντάκτης του περιοδικού «στρατιωτική διαστημική άμυνα» Μιχαήλ Κοντάρενοκ  δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι «Star» για το θέμα αυτό: «το μυστικό αμερικανικό  διαστημόπλοιο Χ-37Β αποτελεί   μια τέτοιου τύπου διαστημική πλατφόρμα .

Υπενθυμίζουμε ότι στις  29 Μαΐου 2015, Αμερικανοί ερασιτέχνες αστρονόμοι ανακάλυψαν τυχαία σε τροχιά το μυστικό διαστημικό όχημα X-37B, το οποίο εκτοξεύθηκε την 20η Μαΐου 2015.

Το όχημα  κινούνταν σε υψόμετρο 312-325 km και είχε κλίση 38 μοιρών σε σχέση με τον ισημερινό. Το πρόγραμμα X-37 θεωρητικά αφορούσε την κατασκευή της επόμενης γενιάς διαστημικών  «λεωφορείων». αλλά   εδώ και πολλά χρόνια  θεωρείται ως ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το πειραματικό διαστημικό σκάφος X-37B άρχισε να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ πριν από 15 χρόνια, για στρατιωτικούς σκοπούς  και ιδίως, για την καταστροφή «εχθρικών» δορυφόρων.

"Η διαστημική πλατφόρμα X-37B και η πραγματική αποστολή του  δεν έχει  αποκαλυφθεί ακόμη επίσημα από την ΝΑΣΑ . Το όχημα  αυτό  διαθέτει  ευελιξία σε υψόμετρα από 200 έως 750 χιλιόμετρα. Είναι  σε θέση να αλλάζει ταχύτητα και τροχιά  πραγματοποιώντας απότομους ελιγμούς.

Εάν διαπιστωθεί επίσημα ότι είναι εφοδιασμένο με όπλα λέιζερ ,  θα δύναται να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις « εξουδετέρωσης» εχθρικών δορυφόρων που αποτελούν απειλή για τους  αντίστοιχους αμερικανικούς .

https://youtu.be/AuBo15OOUDw?t=17

Και προφανώς περί αυτού πρόκειται. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς συμφωνίες, η ανάπτυξη των όπλων στο διάστημα απαγορεύεται αλλά το θέμα της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος αποτελεί ένα θέμα ταμπού για όλους τους «εμπλεκόμενους». Το πιο πιθανό είναι το όχημα αυτό  να χρησιμοποιηθεί στον στρατιωτικό τομέα και  συγκεκριμένα στον τομέα των αντι-δορυφορικών οπλικών συστημάτων», δήλωσε ο Μιχαήλ Κοντάρενοκ  .

Με αυτά λοιπόν  τα υπερόπλα θα ξεχωρίσουν οι υπερδυνάμεις από τους υπόλοιπους κοινούς » θνητούς» σε ένα νέο κόσμο που θα εξελιχθεί  μετά από κάποια χρόνια σε » ταινία του Χόλιγουντ».

https://youtu.be/NmGGj_jVSR0?t=2

 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR