Russia

«Zapad-2017» με 13.000 δυνάμεις στα σύνορα εναντίον του ΝΑΤΟ και μεγάλη συγκέντρωση πυρός -Ετοιμάζουν «Maskirovka» οι Ρώσοι στις ΗΠΑ

Η κοινή μεγάλης έκτασης διακλαδική άσκηση «Δύση-2017» με τις συμμετοχή Ρωσικών και Λευκορωσικών ενόπλων δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί 14-20 Σεπτεμβρίου στο έδαφος  της Λευκορωσίας και αποτελεί την επόμενη παγκόσμια απάντηση εναντίον του ΝΑΤΟ και ΕΕ αν μέχρι τότε δεν έχουμε άλλες δραματικές εξελίξεις.

Σε αυτήν 3000  Ρώσοι επίλεκτοι άνδρες της 1ης τεθωρακισμένης στρατιάς και 10.000 Λευκορώσοι θα κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, αποστέλλοντας «μήνυμα» στο ΝΑΤΟ.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας της Λευκορωσίας Αντρέι Ραβκώφ.

«Από τη Ρωσική Ομοσπονδία θα συμμετάσχουν  στο έδαφός μας στην διακλαδική άσκηση που έχει προγραμματιστεί, περίπου 3.000 επίλεκτοι στρατιώτες και περίπου 280 οπλικά συστήματα όλων των τύπων», είπε ο υπουργός.

Επίσης, θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, κάνοντας έντονη της παρουσία  της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας .

«Δεν υπάρχει καμία βιασύνη διότι όλα είναι  προγραμματισμένα», είπε Ravkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πεδίο εφαρμογής αυτής της στρατιωτικής άσκησης είναι πολύ μεγάλο καταλαμβάνοντας έκταση  από την περιοχή  Κόλα,  στην Αρκτική και θα τελειώνει στην  Λευκορωσία».

«Ο συνολικός αριθμός των στρατευμάτων που συμμετέχουν στις ασκήσεις δεν θα υπερβαίνει τις παραμέτρους που ορίζονται από την συνθήκη της Βιέννης του 2011 και δεν θα είναι περισσότεροι από 13 χιλιάδες προσωπικό», είπε ο ίδιος.

Όμως επειδή η Μόσχα έχει εκνευριστεί πάρα πολύ με την στάση του ΝΑΤΟ στην Βαλτική, αναμένεται η παράλληλη διενέργεια ρωσικών ασκήσεων στο ρωσικό έδαφος με την συμμετοχή πολλών –πολλών χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών σε «μια επίδειξη δύναμης» στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το γνωστό τρόπο δράσης της ρωσικής «Maskirovka» με την οποία η Μόσχα θα θελήσει να αιφνιδιάσει την συμμαχία.

Η άσκηση  «Δύση-2017» θα αποτελέσει όμως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ένα είδος «κομιτέρν» προσελκύοντας και άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Σερβία η οποία θέλει διακαώς «ασφάλεια» λόγω αλβανικών εθνικιστών σχεδίων.   

Ο Ravkov είπε ότι στο έδαφος της Λευκορωσίας θα υλοποιηθούν βολές με πραγματικά πυρά  σε  πεδία βολής  και χώρους για την περιφερειακή ομάδα των στρατευμάτων.

Υπενθύμισε ότι η περιφερειακή ομάδα περιλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και την 1η τεθωρακισμένη στρατιά  της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. Μέρος των δυνάμεων αυτής της Στρατιάς Αρμάτων θα αφιχθεί  στο έδαφος της Λευκορωσίας για να συμμετάσχει  στις ασκήσεις.

Οι ασκήσεις αυτές θα προσελκύσουν τα «βλέμματα» πολλών  χωρών του ΝΑΤΟ και όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών της συμμαχίας  θα έχουν πολύ δουλειά εκείνη την περίοδο.  

Εντελώς διαφορετικές «διαστάσεις» στα μάτια της Δύσης φαίνεται να λαμβάνει αυτή η  άσκηση  της Ρωσίας καθώς έρχεται σε μια περίοδο μεγάλης έντασης της Μόσχας με τις χώρες του ΝΑΤΟ και κυρίως τις ΗΠΑ.

 Πολλά ΜΜΕ  ακόμη και τα πιο ψύχραιμα, φαίνεται κατά κάποιο τρόπο να συνδέουν τη συγκεκριμένη ευρείας κλίμακας άσκηση με τη ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ αξιωματούχοι στη Ρωσία έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν τη χώρα για την τρομακτική πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου με τη Δύση.

https://youtu.be/OCJtS0SVNX8?t=1

https://youtu.be/9voUI5k82kY

https://youtu.be/ab1sRbx2sR8

https://youtu.be/dhrRBl8gAtw

 

https://youtu.be/8PgoBdh1qRs?t=2

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR