File

"Έτοιμες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πατρίδας οι Ένοπλες Δυνάμεις - Οι Έλληνες μαχόμεθα πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος" - Πρόβα βύθισης του τουρκικού Στόλου από το ΠΝ

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εθνοφύλακες «είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος από την Ικαρία, απ’ όπου παρακολούθησε την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Αγίου Κηρύκου από μονάδα εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο της έκτακτης τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διατάχθηκε μόλις προ 12ώρου.

«Οι Έλληνες μαχόμεθα πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος, μαχόμεθα πάντα για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας υπερηφάνεια. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για το έργο το οποίο επιτελείτε», επισήμανε.

Προηγουμένως από τη Σάμο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς (εντός του 2017).

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το 4ο ειδικό τμήμα Εθνοφυλακής (4ο ΕΤΕΘ) στη Σάμο, καθώς και το λόχο πλωτών μέσων του 4ου ΕΤΕΘ.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ''ζεστό'' σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στη συνέντευξη του

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση.Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο»

Άπαντες λοιπόν δηλώνουν έτοιμοι, ενώ εντυπωσιακό είναι το βίντεο από την εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων της Συμμαχίας που πήραν μέρος οι καλύτερες Ομάδες Αμφίβιων Καταδρομών του ΝΑΤΟ.

Ξεχωριστή θέση με ρόλο σε Δύναμης Κρούσης είχαν και τα Ελληνικά Κομάντο, όπως αναφέρει ο veteranos.gr, όπου οι Σύμμαχοι τους αποκάλεσαν οι «Δαίμονες της Ελλάδος» ,αφού έβγαιναν από το πουθενά και χτύπαγαν εκεί που κανείς δεν τον περίμενε!

Πολεμικά Σκάφη του ΠΝ απλώθηκαν στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ, για το 2017.

Οι εμπλεκόμενες μονάδες επιφανείας της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών στο πλαίσιο σταδιακής κλιμάκωσης, αντιμετώπισαν διαδοχικά μια σειρά επεισοδίων τακτικής φύσεως. Σκοπός ήταν η εξάσκηση σε διαδικασίες εκπαίδευσης ομοχειριών πλοίων όσον αφορά το υλικό και τις προβλεπόμενες αντιδράσεις του προσωπικού των μονάδων που συμμετείχαν.
Τα πληρώματα των πυραυλακάτων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, αξιολογήθηκαν σε μια σειρά από επεισόδια τα οποία περιλάμβαναν:
• Γυμνάσια αντιδράσεων από επερχόμενες απειλές
• Γυμνάσια χειρισμών πλοίων με ελιγμούς και σχηματισμούς
• Γυμνάσια αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών
• Τεχνικές ασκήσεις οπλισμού και προωστήριου σκεύους
. Ασκήσεις ανταλλαγής ταχυδρομίου και διάσωσης ναυαγού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 28 Φεβρουαρίου έως 02 Μαρτίου 2017 διεξήχθη η εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας “ΟΡΜΗ 2/17” στη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με την συμμετοχή μονάδων του ΠΝ.

 


https://www.youtube.com/watch?v=et4YpYjOHZE

 

Φωτογραφίες: Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βραβεύει τους Εθνοφύλακες και τους Καταδρομείς που συμμετείχαν στην ΤΑΜΣ "ΑΣΤΡΑΠΗ" στην Ικαρία.




https://www.youtube.com/watch?v=iRIRvIjeMTY

https://www.youtube.com/watch?time_continue=634&v=B4Lz4vTwL7M

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=eLLr1_BE1YU

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR