File

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξοπλίζει με 10.000 αυτόματα τυφέκια MPT-76 την Στρατιά του Αιγαίου ενόψει εξελίξεων...

Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα εξοπλισμού του τουρκικού στρατού, με πλήθος οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των νέων 10.000 αυτόματων τυφεκίων MPT-76, με τα οποία θα εξοπλιστεί η στρατιά του Αιγαίου.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια της Άγκυρας για την υφαρπαγή 17 ελληνικών νησιών, ο επί 23 ημέρες ναυτικός αποκλεισμός των Ιμίων και οι δηλώσεις για Κομοτηνή και Ξάνθη,   καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν χάσει το μέτρο ( διότι αυτοί ήταν πάντοτε), αλλά ότι είναι σίγουροι για τα σχέδια τους και …δεν φοβούνται κανέναν .

Μόνο που δεν είναι όπως θέλουν να δείξουν οι ίδιοι η εικόνα των ΤΕΔ , άλλωστε μόλις σήμερα Ρώσοι εμπειρότατοι αμυντικοί αναλυτές ανέφεραν, το χαμηλότατο επίπεδο των τουρκικών δυνάμεων , το πεσμένο «στα πατώματα» ηθικό τους και την ανύπαρκτη μαχητικότητα τους στις μάχες στην πόλη Αλ Μπαμπ .              

Παρόλα αυτά , η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ετοιμάζει μια πρώτη παρτίδα από 10. 000 τυφέκια MPT-76 με την κρατική  εταιρεία που τα κατασκευάζει , δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της τους επόμενους μήνες, ειδικά για το Αιγαίο.

«Περίπου 10.000 τυφέκια MPT-76 κατασκευάζονται ήδη  από την εταιρεία Sarsılmaz Silah Sanayi στο πλαίσιο του έργου προμήθειας εθνικού τυφεκίου»,   ανέφερε το τουρκικό υπουργείο άμυνας  σε γραπτή ανακοίνωση .

Η ανακοίνωση τονίζει ότι τα τυφέκια  MPT-76 , των οποίων ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη διεξήχθη σε τοπικό επίπεδο, θα παραδοθούν το ταχύτερο δυνατό στις δυνάμεις του στρατού , του ναυτικού  και της στρατο-χωροφυλακής .

«Κατά τη διάρκεια της  περιόδου παραγωγής, ο πρωταρχικός στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην μεθόριο, καθώς και το σύνολο των συμμάχων της Τουρκίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το τυφέκιο  MPT-76 θα  αντικαταστήσει το γερμανικό Heckler & Koch G-3 που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας εδώ και χρόνια , μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από ξένους κατασκευαστές .

 Η πρώτη παρτίδα των 500 τυφεκίων  παραδόθηκε ήδη τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το κρατικό ινστιτούτο (MKEK), το τυφέκιο  έχει αποτελεσματική εμβέλεια έως 600 μέτρα και είναι ικανό να εκτοξεύσει την σφαίρα με 800 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Το  MPT-76 είναι το  τουρκικό ακρωνύμιο για το «εθνικό  τυφέκιο πεζικού », έχει διαμέτρημα  7,62 χιλιοστών και είναι «εξίσου αποτελεσματικό με το G-3, αξιόπιστο όπως το AK-47 και πρακτικό όπως το M-16», δηλώνουν οι Τούρκοι.

Στο άρθρο μας με τίτλο ( Tρέχει η τουρκική αμυντική βιομηχανία: Κατασκεύασε νέα εξελιγμένα εγχώριας κατασκευής σόναρ που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κορβέτες κλάσεως MILGEM και στις φρεγάτες TF-2000!), αναφέραμε ότι  το τουρκικό υπουργείο άμυνας  ανακοίνωσε  την ολοκλήρωση της κατασκευής και της επιχειρησιακής χρήσης του πρώτου τουρκικής κατασκευής συστήματος σόναρ που παράγεται εξολοκλήρου από «τουρκικά χέρια».

Αυτό θα  δύνανται να εντοπίζει  υποβρύχια, τορπίλες ενώ θα υλοποιεί τον εντοπισμό όλων των υποβρύχιων στόχων.

Το νέο σόναρ θα τοποθετηθεί σε όλες κορβέτες κλάσεως MILGEM και σταδιακά σε όλα τα ανθυποβρυχιακά σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού  για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των υποβρύχιων στόχων, υποβρυχίων , αποτελώντας παράλληλα τα βασικό  συστατικό  αυτού του είδους πολέμου κατά των ναρκών και των εχθρικών τορπιλών.

Μαζί με πλήθος άλλων προγραμμάτων προετοιμάζεται πυρετωδώς ο τουρκικός στρατός να καταστεί ο μεγαλύτερος και πιο άρτια εξοπλισμένος στην ευρύτερη περιοχή για να υλοποιήσει τα αυτοκρατορικού τύπου όνειρα του Ερντογάν για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας .

Το βλέπουμε ήδη στην Συρία όπου οι Τούρκοι ετοιμάζουν αριθμό στρατιωτικών βάσεων, στο Ιράκ , και φυσικά στο Αιγαίο που λόγω έλλειψης πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη κινητοποιούν ναυτικές μονάδες για να αποκλείσουν νησάκια και βραχονησίδες , κάνοντας πρόβα στο κτύπημα που ετοιμάζουν στην χώρα μας.

Από ότι φαίνεται μετά τις δηλώσεις σήμερα του πρωθυπουργού Γκιλντιρίμ , οι σχέσεις με τις ΗΠΑ "αποκαθίστανται" , έτσι οι νεο-οθωμανοί θα τα έχουν καλά ταυτόχρονα με Αμερικανούς και Ρώσους. Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία, ενώ η χώρα μας είναι πλήρως απομονωμένη από όλους .

https://youtu.be/MnCPY1eMXaU?t=59

https://youtu.be/A8CJ-kCgR7Y?t=3

https://youtu.be/QzZoxDcFRpI?t=3

 

https://youtu.be/UN1RPPxNALU?t=1

https://youtu.be/_zakn9jlIrI

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR