World

Έντονες φήμες για ομαδικές παραιτήσεις επίλεκτων Τούρκων κομάντος που πολεμούν για δύο χρόνια σε ΝΑ Τουρκία και Συρία!

Το σύνδρομο της «Μικράς Ασίας» έχει κτυπήσει τους επίλεκτους  Τούρκους κομάντος οι οποίοι σημειωτέον πολεμούν σχεδόν συνεχόμενα για 2 ολόκληρα χρόνια, σε επιχειρήσεις κατά του PKK στην ΝΑ Τουρκία και μετά στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στην Συρία.

Χθες σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου,  οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Ράκκα , η οποία θεωρείται ως η άτυπη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους .

«Στόχος μας είναι η κατάληψη πρώτα της πόλης Αλ Μπαμπ και στην συνέχεια η κατάληψη της Ράκκα», δήλωσε ο ίδιος στον τουρκικό τύπο.  

Στην επιχείρηση όμως για την κατάληψη της πόλεως Αλ Μπαμπ η μία πανωλεθρία διαδέχεται την άλλη για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.     

Αυτές οι απώλειες σε συνδυασμό με την κάκιστη διοικητική μέριμνα και την ανύπαρκτη εφοδιαστική ροή σε βασικά είδη επιβίωσης και διαβίωσης,  έχουν ρίξει το «πολεμικό σθένος» των νέο-Οθωμανών στα τάρταρα.    

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 50 Τούρκοι επίλεκτοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είχαν εκφράσει ανοικτά την αίτηση τους, πριν μερικές ημέρες προς την στρατιωτική ηγεσία  να παραιτηθούν από τις τάξεις των ΕΔ , ενώ ήταν στην Συρία.

Πέντε από αυτούς σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό το τουρκικό γενικό επιτελείο.

https://youtu.be/Pue5l3o7XWQ?t=3

Εσπευσμένα κλήθηκε ο ανώτατος διοικητής του κλάδου των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος συνομίλησε επί μακρόν μαζί τους καταφέρνοντας στο τέλος…….να τους μεταπείσει  και η υπόθεση να  κλείσει, προσωρινά όμως φαίνεται.

Αυτού του τύπου  οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Τούρκους στρατιωτικούς και ανώτατη ηγεσία , είχαν λίγο φιλότιμο, λίγο πειθώ, λίγο  κίνδυνο και  καθήκον προς την πατρίδα, παραβλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και τα οποία εφόσον δεν επιλύθηκαν, και τα οποία όπως ήταν φυσικό βγήκαν στην επιφάνεια  στην επομένη «στροφή του δρόμου».

Τώρα οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τους άνδρες των τουρκικών επίλεκτων   δυνάμεων, οι οποίοι όπως όλοι οι «καταδρομείς» εμφορούνται από τεράστια συναδελφική αλληλεγγύη και αφοσίωση, πίστη  στην ομάδα , πειθαρχία , να έχουν δώσει παράταση στην αίτηση τους για "παραίτηση" μέχρι την κατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ.     

Οι συνεχείς συλλήψεις φίλων τους στην  ίδια την Τουρκία , η ενδεχόμενη στοχοποίηση των ιδίων από τον Σουλτάνο Ερντογάν , το αβέβαιο μέλλον τους ,  και οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,  τους έχουν μετατρέψει σε μπροστάρηδες ενός νέου κινήματος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ίδιοι σε συζητήσεις μεταξύ τους  ενδεχομένως θα εκτιμούν, και θα έχουν δίκιο,  ότι ευρίσκονται στα πεδία των μαχών επί μακρόν διότι το καθεστώς τους φοβάται πραγματικά , ειδικά μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου 2016.

Η ισλαμική ελίτ στην Άγκυρα τους τρέμει διότι ο αριθμός τους σε συνδυασμό με τους άρρηκτα στενούς δεσμούς που τους συνδέουν μεταξύ τους και η πάρα πολύ καλή εκπαίδευση τους, τους   καθιστά ικανούς για ένα νέο πραξικόπημα στο εγγύς μέλλον.

Για αυτό και ο Ερντογάν ετοιμάζεται να τους στείλει μετά την πόλη Αλ Μπαμπ στην Ράκκα θέλοντας να «εξοντώσει» πολλούς από αυτούς στα πεδία των μαχών ανακηρύσσοντας τους στην συνέχεια «μάρτυρες του τουρκικού έθνους».

Αυτή η τακτική είναι γνωστή άλλωστε από την αρχαιότητα και ειδικά στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας .

https://youtu.be/T_lJJ5dY8OA?t=2

https://youtu.be/2BrRK0yXLHU?t=1

https://youtu.be/LdwdjAnbrsc?t=9

https://youtu.be/XTg6JvR4WyE

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR