File

Ρίψη αλεξιπτωτιστών από C-130 στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ!

Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα δίνει ο Ελληνικός Στρατός με ρίξεις αλεξιπτωτιστών στην πρώτη γραμμή.

Οι Τούρκοι σήμερα πραγματοποίησαν εκατοντάδες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, καθώς τους ενόχλησε η ρίψη του στεφανιού στα Ίμια από τον Π. Καμμένο. Λίγο αργότερα οι Τούρκοι έστειλαν ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών που επί μία ώρα μπαινόβγαιναν στον εθνικό εναέριο χώρο πραγματοποιώντας συνεχείς πτήσεις πάνω από το σύμπλεγμα των Ιμίων.

Η απάντηση της χώρας μας ήταν άμεση, καθώς λίγα λεπτά μετά της 10 το πρωί, C-130 έριξε αλεξιπτωτιστές στην Κω, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία πως η χώρα μας είναι έτοιμη άνα πάσα ώρα και στιγμή να υπερασπιστή την εδαφική της ακεραιότητα.

Η ρίψη των αλεξιπτωτιστών έλαβαε χώρα μια ανάσα από το τουρκικό έδαφος, κάτι που οι Τούρκοι σίγουρα θα το εκμεταλλευτούν και θα αυξήσουν την ένταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι είτε με δηλώσεις πολιτικών και με αρθρογραφία δημοσιογράφων, είτε με παραβιάσεις του FIR οξύνουν την κατάσταση στο Αιγαίο.

Σήμερα δε, από τις 7:43 μέχρι τις 8:41 τα δύο τουρκικά F-16 έκαναν 8 υπερπτήσεις, οι 6 από τις οποίες έγιναν πάνω από τα Ιμια και οι άλλες δύο πάνω από την Καλόλιμνο.

Οι υπερπτήσεις στα Ιμια έγιναν στις: 7:43 (σε ύψος 17.000 ποδών), 7:57 (στα 24.000 πόδια), στις 7:59 (στα 25.000 πόδια), στις 8:24 (στα 17.500 πόδια), στις 8:25 στα 17.000 πόδια και στις 8:28 (18.000 πόδια πάνω από τα νησιά).

Οι υπερπτήσεις των δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Καλόλιμνο έγιναν στις 8:27 (στα 16.500 πόδια) και στις 8:41 (24.000 πόδια πάνω από το νησί).

Πριν από λίγο, ακόμη δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο νέες υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια.

Στις 09:08 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου ένα τουρκικό F-16 πέταξε στα 23.000 πόδια πάνω από τα Ίμια.Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 09:15, ένα άλλο τουρκικό F-16 έκανε και νέα υπέρπτηση σε ύψος 23.000 ποδών πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Τούρκος υπ. Αμυνας: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά δεν θα δεχθούμε τετελεσμένο γεγονός

Η Τουρκία δεν θέλει να είναι αυτή που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, αλλά επίσης «δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Τούρκος Αμυνας στην Hurriyet Daily News Fikri Isik μετά την πτήση Καμμένου πάνω από τα Ιμια σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News ο Τούρκος υπουργός Αμυνας μίλησε στην εφημερίδα μετά από την είδηση ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τον εναέριο χώρο πάνω από τα Ίμια, που βρίσκονται περίπου ένα ναυτικό μίλι από το τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, την Αλικαρνασσό, την 1η Φεβρουαρίου, για να αφήσει ένα στεφάνι στο Αιγαίο στη μνήμη των τριών Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996 μεταξύ των δύο χωρών για την κυριαρχία των νησίδων».

Ο Isik, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, είπε:

Η Ελλάδα πρόσφατα έχει αυξήσει τη συχνότητα των παραβιάσεων των συνόρων. Από καιρού εις καιρό, αυτό οφείλεται στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καλό.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας.

Ως Τουρκία, δεν θέλουμε να είμαστε εμείς η πλευρά που θα κλιμακώσει την ένταση αλλά δεν θα δεχθούμε επίσης κανένα τετελεσμένο γεγονός. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου. Η ένταση δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR