File

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με τα «παντελόνια κάτω» αντιμετωπίζοντας τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια που «οργώνουν» τις βόρειες θάλασσες (βίντεο, φωτογραφίες)

Το βρετανικό αρχηγείο του ναυτικού έχει ενημερώσει με κατεπείγον έγγραφο την κυβέρνηση της χώρας ότι απαιτείται να προστατευθούν τα θαλάσσια σύνορά  από τα ρωσικά υποβρύχια και βομβαρδιστικά του Βλαδίμηρου, τα  οποία κάνουν ανενόχλητα «βόλτες’ στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα μετά από νέες περικοπές στον προϋπολογισμό της άμυνας  για το 2017, οι επιτελείς του βρετανικού επιτελείου έφυγαν με «παντελόνια κάτω» του, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Οι πανίσχυρες ένοπλες  δυνάμεις του Πούτιν έχουν «αποκρυπτογραφήσει» ολόκληρο το βρετανικό σύστημα άμυνας της χώρας και η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι είναι ανίκανη  να προστατεύσει τα βρετανική σύνορα, αναφέρει έγκυρη βρετανική εφημερίδα.

176875

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι οι εκατοντάδες πράκτορες του Βλαντιμίρ Πούτιν τεστάρουν  το «αμυντικό πλέγμα» της Βρετανίας  αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με την πυρηνική αποτρεπτική ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι γνωστό ότι το βρετανικό πολεμικό ναυτικό επλήγη  περισσότερο σε σχέση με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων  κατά την περίοδο της λιτότητας που εκπορεύθηκε από την ΕΕ.

Τον περασμένο μήνα, τρία ρωσικά υποβρύχια που κινούνταν με προορισμό την Συρία παρακολουθούνταν  από ένα και «καταϊδρωμένο» υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού καθώς αυτά διέρχονταν μέσα από τη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, η Ρωσία πραγματοποίησε οκτώ περάσματα από τα βρετανικά ύδατα, ενώ το Λονδίνο έκανε απλά τον «τροχονόμο» .

dbeb7d2e7f94f2884b2c4986c140c8bdd86ea78a806f78427bd696944fddeb24_3813374

Ο Δρ  Andrew Foxall, διευθυντής του Κέντρου ρωσικών σπουδών και μέλος του Henry Jackson Society, μιας δεξαμενής σκέψης  με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την ρωσική απειλή .

Ο ίδιος δήλωσε στην Independent: «Η Ρωσία είναι σε θέση να αποκτήσει  πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πλέγμα της βρετανικής στρατιωτικής διοίκησης, καθώς και την ετοιμότητα των στοιχείων εντός της άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού τα ρωσικά υποβρύχια  παραμονεύουν στα ανοικτά της Σκωτίας, εκεί ακριβώς δηλαδή  όπου υπάρχουν ναυτικές βάσεις, επιδιώκοντας την απόκτηση ακόμα πιο ευαίσθητων πληροφοριών όπως το ακουστικό ίχνος των βρετανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων».

«Αν η Ρωσία καταγράψει την «υπογραφή» του ακουστικού ίχνους των υποβρυχίων, τότε θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την πυρηνική αποτρεπτική ισχύ του Λονδίνου , και η  Ρωσία θα είναι σε θέση να  τα βυθίσει όλα  προτού αυτά μπορέσουν να εκτοξεύσουν πυραύλους», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

5758113ac46188127c8b45b4

Η Βρετανία όλο το προηγούμενο διάστημα και άσχετα με την διαμάχη με την Ρωσία ακολουθούσε την πολιτική της ΕΕ, η οποία με την άκρατη λιτότητα οδήγησε στην απαξίωση στην συγκεκριμένη περίπτωση του βρετανικού ναυτικού, το οποίο ήταν ο «στυλοβάτης» της πάλι ποτέ βρετανικής αυτοκρατορίας.

Το ίδιο επιδιώκει η ΕΕ και έχει επιτύχει και σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.  Αυτές οι πολιτικές εκεί ακριβώς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, αυτό δεν πρ΄πει να το ξεχνάμε ποτέ.

https://youtu.be/lLb_jwqCD6o

https://youtu.be/npeQm0v2TKg?t=4

 

https://youtu.be/TivUcw3vQBM

https://twitter.com/NATO/status/810071063795142656

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR