File

Το ΝΑΤΟ προκαλεί την Μόσχα με την διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης στην Νορβηγία - Μετακίνηση 4000 Αμερικανών στην Πολωνία

Στο χείλος του γκρεμού θα βρεθεί η Ευρώπη μετά από ταυτόχρονη άσκηση ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην ίδια περιοχή.   

Το ΝΑΤΟ θα  πραγματοποιήσει εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχή  της Νορβηγίας που συνορεύει με ρωσική περιοχή που θα υλοποιούνται ταυτόχρονα στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας.

Οι «ταυτόχρονες» ασκήσεις  ΝΑΤΟ και Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2017 στη νορβηγική επαρχία Finnmark στα κοινά σύνορα με τη Ρωσία και την Ουκρανία αναφέρει η ιστοσελίδα NRK.

Σύμφωνα με έγκυρες  πηγές, οι  επερχόμενες ασκήσεις θα είναι οι σημαντικότερες από αυτές  που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή  από το 1967, με την φοβερή παρουσία 10.000  στρατιωτών από την Νορβηγία, ΗΠΑ,    Βρετανία και ενδεχομένως την Ουκρανία.

«Οι ασκήσεις στην περιοχή  Finnmark αφορούν την ταχεία αναδιάταξη των μονάδων μάχης από τις βάσεις στη νότια Νορβηγία και την πόλη της Τρόμσο προς το βορρά της χώρας», ανακοίνωσαν οι νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις μέσω του εκπροσώπου τους Ivar Moen.

1465987505-9170

«Η ρωσική πλευρά έχει προκαταρκτικά ενημερωθεί για τις ασκήσεις,  οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος να προκληθεί πανικός και  αίσθηση », πρόσθεσε ο ίδιος επίσης.

Οι ρωσικές ασκήσεις  θα περιλαμβάνουν ενδεχομένως 38.000 στρατιώτες , 3.360  στρατιωτικές μονάδες, 41 πολεμικά πλοία, 15 υποβρύχια, και 110  πολεμικά αεροσκάφη όλων των τύπων, καθώς και  ελικόπτερα, και οι οποίες θα εξασφαλίσουν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας σε περιοχή της ΒΔ Ρωσίας , σύμφωνα με Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή περίπου 4.000 στρατεύματα των ΗΠΑ θα μετακινηθούν  στην Πολωνία από τη Γερμανία στις αρχές του 2017

Ο στρατηγός Frederick Ben Hodges,  διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε σχολείο logistics στην πόλη  Osterholz-Scharmbeck, τη βόρεια Γερμανία, ότι ο στόχος της ανάπτυξης ήταν η διασφάλιση της ειρήνης στην Ευρώπη  προσφέροντας μια επίδειξη δύναμης με στόχο τη Ρωσία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η βόρεια Γερμανία αποτελεί  ένα κομβικό σημείο της  εφοδιαστικής ροής  για την ανάπτυξη των στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι μια θωρακισμένη ταξιαρχία, που σταθμεύουν στο Κολοράντο, θα αποσταλεί στην Πολωνία.

thomas-ekstrom-norway-army-officer-training-school-1

 

Η στρατικοποίηση του Βορρά συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής, εγκαινιάζει το δεύτερο «μέτωπο» σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή. Περίπου επτά χώρες αλλά και η Κίνα εμπλέκονται στην περιοχή , η οποία έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωνε ότι  η Νορβηγία αποτελεί επίσημα «εχθρό» της Ρωσίας, πυροδοτώντας φόβους μιας πυρηνικής επίθεσης και ενός παγκοσμίου πολέμου .

Τονίζουμε ότι η ρωσική  υπηρεσία πληροφοριών του στρατού (GRU), έχει ανακοινώσει ότι οι  ΗΠΑ διαθέτουν ήδη τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού  στη Νορβηγία,  ιδίως σε σήραγγες που είναι σκαμμένες σε βουνά ,  αλλά όχι μέχρι τώρα στρατεύματα.

Τρία είναι τα «καυτά» σημεία του πλανήτη , η Αρκτική, η ανατολική Μεσόγειος-Μέση Ανατολή και η θάλασσα της νότιας Κίνας, στα δύο από τα τρία εμπλέκονται Ρώσοι και Αμερικανοί , ενώ στο άλλο Κινέζοι και Αμερικανοί.

Σε ένα από τα τρία ενδεχόμενος  να σκάσει η «βόμβα» ενός μεγάλου πολέμου που θα αποτελέσει μέγα κίνδυνο για τον πλανήτη.

 

https://youtu.be/18v1-85vNMo

 

 

https://youtu.be/jN6bacS-x_U?t=15

https://youtu.be/vfDIr8v7n2s

https://youtu.be/GzkLZoONRSE?t=2

 

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR