World

Ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300V4 μετακινήθηκαν στην Συρία μετατρέποντας την χώρα σε περιοχή A2AD για κάθε εχθρικό πολεμικό αεροσκάφος

Η Μόσχα ανέπτυξε νέο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στην Συρία , ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, στα ρωσικά ΜΜΕ .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Izvestia», ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Ρωσίας, μίλησε για το προσωπικό και τον εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην νέα αναβαθμισμένη ναυτική βάση της Ταρτούς, η οποία έχει αναπτυχθεί σε κύρια βάση της χώρας στην Συρία .

«Για να φιλοξενηθεί το σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραύλων  S-300 κατασκευάστηκαν στην Ταρτούς  ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις με όλες τις απαραίτητες υποδομές»,  δήλωσε ο Μπουλγκάκοφ.

Οι πύραυλοι S--300V4, οι οποίοι τοποθετηθήκαν στην  Ταρτούς, έρχονται να προστεθούν στους πυραύλους S-400, που τοποθετηθήκαν  βορειότερα, κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim κοντά στην πόλη της  Λατάκια.

Οι πύραυλοι S-300VM4  παρέχουν αντιαεροπορική προστασία με τους πυραύλους 9M82M διαθέτοντας δύο πυραύλους ανά εκτοξευτή, για κάλυψη κατά απειλών ταχύτητας μέχρι και τα 7,5μαχ,  δηλαδή πέραν των αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητα αντιμετώπισης 24 στόχων ταυτόχρονα σε εμβέλειας μεταξύ 200 και 400 χιλιομέτρων, έχοντας την δυνατότητα εξουδετέρωσης  και  τακτικών πυραύλων  μέσου βεληνεκούς.

Με τον τρόπο αυτόν  οι συριακές ακτές και η ενδοχώρα που περιλαμβάνουν τις ρωσικές βάσεις αποτελούν περιοχή απαγόρευσης πτήσεων για εχθρικά αεροσκάφη (A2AD), με την δημιουργία ενός διαστρωματικού εναέριου αντιαεροπορικού θόλου, ο οποίος καλύπτει τους πάντες και τα πάντα.

Πρόκειται για μια νέα φάση ενδυνάμωσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων της Μόσχας στη Συρία, ενώ ακολουθεί και η ναυτική ενδυνάμωση με την παρουσία του ρωσικού στόλου της Μεσογείου.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές οι Ρώσοι ήρθαν για να μείνουν για πάντα στην περιοχή αυτή  και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουν.

 

https://youtu.be/eItUyxhJmvQ?t=1

 

https://youtu.be/V-cBJp1xRfw

https://youtu.be/HjPeaYvOVOc?t=4

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR