File

Στρατός ρομπότ θα "πλημμυρίσει" αέρα και θάλασσα: Η Kίνα κατασκευάζει 42.000 μη επανδρωμένα οχήματα! Σοκ στις ΗΠΑ από έκθεση του Πενταγώνου

Η Kίνα κατασκευάζει 42.000 μη επανδρωμένα οχήματα (UAVs) όλων των τύπων όπως ανέφερε έκθεση του αμερικανικού υπουργείου άμυνας.
Την περασμένη Παρασκευή το Πεντάγωνο μέσω της αποδέσμευσης της ετήσιας έκθεσης στο Κογκρέσο για την κινεζική στρατιωτική δύναμη έκανε την αποκάλυψη του τρομακτικού πραγματικά αριθμού που προσομοιάστηκε με στρατό ρομπότ και θα πλημμυρίσουν αέρα και θάλασσα.
«Η κινεζική τεχνολογία στον τομέα αυξάνεται με ραγδαίο βαθμό» όπως αναφέρει η έκθεση που τιτλοφορείται με το όνομα Military and Security Developments Involving the People’s Republic of China 2015».

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι συνολικά οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν προμηθευτεί μεταξύ των ετών 2014-2023 συνολικά 41.800 μη επανδρωμένα οχήματα εναέρια και θαλάσσια συνολικού κόστους 10,5 δις. δολαρίων».
Το νούμερο είναι αστρονομικό αν κάποιος συγκρίνει με τον ηγέτη στον τομέα που είναι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και οι οποίες έχουν στην κατοχή τους 7.000 αεροχήματα όλων των τύπων (δεν περιλαμβάνονται τα θαλάσσια)
Η έκθεση του Πενταγώνου αναφέρει ειδικά τα νέας γενιάς UAV της Kίνας με τα ονόματα Xianglong, Yilong, Sky Saber, και Lijian τα οποία παρουσιάστηκαν το 2013.

Ειδικά τα Yilong, Sky Saber και Lijian έχουν σχεδιαστεί να μεταφέρουν οπλισμό ακριβείας είτε με την έννοια των πυραύλων είτε με βόμβες ανεμοπορίας με τερματική καθοδήγηση.

Μάλιστα ειδική μνεία έκανε η έκθεση στο ότι τον τελευταίο καιρό σε όλες τις ασκήσεις τα κινεζικά UAVs μετέχουν όλο και πιο πολύ σε αυτές ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας με την Ιαπωνία συνεχώς να προειδοποιεί ότι θα καταρρίψει όσα παραβιάσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Μάλιστα σε μια παράλληλη αναφορά το κέντρο ερευνών Forecast International δήλωσε το 2014 ότι η κρατική εταιρεία Aviation Industry Corporation of China (AVIC) θα ηγείται του τομέα των μη επανδρωμένων μέσα στην επόμενη δεκαετία με την παραγωγή συστημάτων του τύπου να τις αποφέρουν έσοδα 5,76 δισ. δολαρίων μέχρι το 2023.
Η έκθεση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης που αναφέρει ότι η κινεζική αεροπορία κλείνει τα τεχνολογικά χάσματα με την Δύση σε ότι αφορά τους τομείς των αεροσκαφών C2, παρεμβολέων ηλεκτρικού πολέμου και ζεύξεων δεδομένων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR