National affairs

Τούρκος από εδώ δεν περνάει. Το υπέγραψαν οι Ακρίτες του Έβρου! «Περιγραφή και Φωτορεπορτάζ της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»

Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Έβρο και δικαίως κάποιοι πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι ,κάποιοι  μπορεί να αναστέναξαν με ανακούφιση …Αλλά σίγουρα  και κάποιοι άλλοι τα χρειάστηκαν !

Στην πόλη του Αλέξανδρου χτύπησε  σήμερα δυνατά η Καρδιά του Στρατεύματος και η οργή ξεχείλιζε  και φάνηκε στα Επεισόδια της ασκήσεως που άλλαζαν με Καταιγιστικό ρυθμό ,ενώ η συνέχεια ήταν τέτοια που δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για το Τελικό Αποτέλεσμα !p1010026

Παγερή Ηρεμία σήμερα το πρωί στον Έβρο με  τμήματα να περιμένουν την εντολή για δράση …Καταφτάνει και ο ΥΕΘΑ συνοδεία του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ ,Αναφέρει ετοιμότητα ο Στρατάρχης της 1ΗΣ Στρατιάς

Μετά τα τυπικά  η ενημέρωση του ΥΕΘΑ και  Άσκηση ξεκίνησε με τις Δυνάμεις των Ελληνικών Δυνάμεων που συμμετείχαν στην τελική Φάση της Ασκήσεως να φτάνουν στο Σύνολο τις 3578  Άνδρες και Γυναίκες!

Συγκεκριμένα:image00012

810 Αξιωματικοί και 2768  Οπλίτες  εκ των οποίων 425 Κληρωτοί Οπλίτες !

Εκ των Οποίων 14 Έφεδροι Αξιωματικοί ,139 Έφεδροι Οπλίτες και 24 Εθνοφύλακες !

Στην Άσκηση Συμμετείχαν! Η 57 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία  με …

Τακτικό Συγκρότημα τοτ 242  Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού

Τακτικό Συγκρότημα της 57 Επιλαρχίας  Μέσων Αρμάτων

Ιλη Μέσων Αρμάτων της ΧΧΧΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

Το οργανικό Πυροβολικό της Ταξιαρχίας και Μέρος Πυροβολικού της Μεραρχίας !

Πυροβολαρχία Πυροβόλων ΡΖΗ και 3 Πυροβολαρχίες Πυροβόλων Μ109  …Συνολικά 26 Πυροβόλα 155 χιλ.!

Σχηματισμοί Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με  Μιράζ ,F-16,RF4 και Αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών !

Ομάδες επιθετικών Ελικοπτέρων Απάτσι της Α.Σ

Τμήμα Αλεξιπτωτιστών  Ελευθέρας Πτώσεως και Ειδικές Δυνάμεις επί Ελικοπτέρου!

Έξι Ελικόπτερα  UH και ένα Ε/Π ΝΗ90

Ένα Αεροόχημα του Στρατού Ξηράς!

Η Άσκηση ξεκίνησε με Άλμα Αλεξιπτωτιστών  Ελευθέρας Πτώσεως  ενώ στο χώρο ίπταται αεροόχημα του Στρατού Ξηράς για συλλογή πληροφοριών ,ταυτόχρονα το Α/Α ASRAD Εγκλωβίζει  εχθρικά Αεροσκάφη και η Ταξιαρχία  ζητά την επέμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας !image00004

Την ίδια ώρα  ακούγονται πυρά από τα αμυνόμενα τμήματα της Ταξιαρχίας που απέκτησαν επαφή με τις εμπροσθοφυλακές του εχθρού και κατορθώνουν να τις καθηλώσουν !

Στην Περιοχή καταφτάνουν τα Μαχητικά της ΠΑ και εμπλέκονται σε Αερομαχία με τα Εχθρικά Αεροσκάφη…

p1010108Μετά και την απόκτηση της  Αεροπορικής  Υπεροχής ,Ακολουθεί σφοδρός βομβαρδισμός από τα Μαχητικά  της ΠΑ  που εκτελούν τρομακτικές βολές επί των στόχων με τις πληροφορίες των στόχων έλαβαν απο Αεροσκάφος συλλογής Πληροφοριών !image00011

Αμέσως ακολουθεί Η επίθεση των Ελικοπτέρων Απάτσι που επιτίθενται με τα φονικά  τους πυρά με εκτέλεση βολών Πυραύλων και Ρουκετών !!!

Στα χαρακώματα  που μάχονται τα Αμυνόμενα  Τμήματα της Ταξιαρχίας διακρίνονται για την Μαχητικότητα  τους οι Εθνοφύλακες της Πόλεως  της Αλεξανδρούπολης  που όπως λένε δεν θα υποχωρήσουν  βήμα πίσω από το Θέση Μάχης που  οι ίδιοι ετοίμασαν .p1010005

..Εμείς εδώ θα πέσουμε  μας λέει ο Εθνοφύλακας Κουφόπουλος Ζήσης  (φώτο) 67 χρονών Παρακαλώ (και Μαχητής από το 1974 !!!

Την ΄ίδια ώρα ακούγεται από τον Ασύρματο η Εντολή Αστραπή Τώρα !!!και ο Διοικητής του λόχου Εθνοφυλακής ενημερώνει τους Μαχητές του  για Πυρά Πυροβολικού Πυροβολικού και Ρίψεις Όλμων 4,2 και 81χιλ!

p1010064Αυτό που ακολουθεί είναι πραγματικός χαλασμός…Τα εύστοχα πυρά του Πυροβολικού  της Ταξιαρχίας  με ταΠυροβόλα των 155 χιλ Μ109Α3GEA2 και τα  Πυροβόλα PZ 2000gr σφυροκοπά τις θέσεις του εχθρού με εκρηκτικά βλήματα !

Ενώ ακολουθούν και βολές  Πυραύλων από τα Ρώσικα Α-Τ  FAGOT  και Βολές πυραύλων  ITV TOW από Τεθωρακισμένο όχημα Μάχης ITV M901!p1010067

Στο χορό μπαίνουν και τα Ρώσικα  ΖU -23 εναντίον οχυρωματικών  εχθρικών στόχων ..Ενώ ακολουθούν και τα Αντιαρματικά  Α-Τ ΠΑΟ  106 χιλ της Εθνοφυλακής που προσβάλει με επιτυχία και στη συνέχεια ακολουθεί μπαράζ  πυρών από Ολμους των 4,2 και 81χιλ!

Κατά την διάρκεια της Άμυνας των Δυνάμεων ελεύθεροι σκοπευτές της εθνοφυλακής και της Ταξιαρχίας σκοπεύουν συγκεκριμένους στόχους και εκτελούν επικεφαλής των Εχθρικών δυνάμεων ,την ενέργειά τους υποστηρίζουν αλλάζουν την φυσιογνωμία της Μάχης ελαφρά πολυβόλα «ΜΙΝΙΜΙ»

Ο Εχθρός αναχαιτίζεται προς της Α-Τ Τάφρου και διατάζεται  η έναρξη της Αντεπίθεσης με την Κωδική εντολή » ΚΕΡΑΥΝΟΣ»p1010141

Η Αντεπίθεση ξεκινά με συντονισμό Πυρών των  Αρμάτων LEO 2 HEL  που τρέχοντας δαιμονισμένα βάλουν εν κινήσει από διαφορετικές κατευθύνσεις κατά μήκος της Εχθρικής Τοποθεσίας  «Α»

Από πίσω τους ακολουθούν  Τεθωρακισμένα Οχήματα μεταφοράς προσωπικού  που έχουν ενισχυθεί με (ασπίδια αυτοπροστασίας )και εκτελώντας πυρά πολυβόλων !

Στη Μάχη μπαίνουν απο αέρος  και τα Επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι εκτελώντας βολές από τα πυροβόλα των 30mm  κατά Εχθρικών Αρμάτων που εμφανίστηκαν στην Περιοχή !vlcsnap-2016-10-08-02h05m58s232

Τα Άρματα LEO 2HEL  εφορμούν στην Εχθρική περιοχή εκτελώντας βολές των συζυγών  Πολυβόλων  εναντίον προσωπικού με ταυτόχρονη εκπομπή καπνογόνων ώστε να μην γίνονται  αντιληπτά ...

Ακολουθούν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα μεταφοράς προσωπικού που αποβιβάζουν προσωπικού που καταστρέφουν τις εναπομείναντες εχθρικές δυνάμεις !p1010094

Σε όλο το λοιπό πεδίο βολής και ασκήσεως λαμβάνουν χώρα επεισόδια όπως αεροδιακομιδή τραυματία ΑΠΟ Ελικόπτερο της Α.Σ και ζεύξη γέφυρας απο άρμα LEGUAN!

Μετά από μερικά λεπτά έχουμε ρίψη Πράσινης φωτοβολίδας από τον Διοικητή της Ίλης Αρμάτων  και η κωδική εντολή«ΚΕΡΒΕΡΟΣ «που ενημερώνει για πλήρη κατάληψη του Αντικειμενικού Σκοπού !14

‘Άμεση η Διαταγή της Ταξιαρχίας για Αεροπόβαση τμημάτων Καταδρομών που θα ασφαλίσουν την Τοποθεσία και για την διευκόλυνση της ΧΧΧΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχίας που διαβεί το Ποτάμι για Γενικευμένη επίθεση …

Τα Εύσημα από τον ΥΕΘΑ στον Επικεφαλής των Εθνοφυλάκων …Υπο το βλέμμα του Α/ΓΕΣp1010015Ο Στρατηγός του 4ου ΣΣ Αντιστράτηγος Μαυράκης ,Παρούσα και  η Υπουργός Μαρία Τσαρουχά  και  πανταχού παρών ο …  «ΓΕΠΣ»Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο Επικεφαλής των Εθνοφυλάκωνp1010010Έχουν κάθε λόγο να είναι Ευχαριστημένοι και οι δύο…Ο Στρατάρχης και ο ΑΤΑ Μάχιμοι !

Συμπεράσματα  :

Από Στρατιωτικής Πλευράς η Άσκηση των Στρατιωτικών δυνάμεων που ασκήθηκαν στην Περιοχή ήταν απόλυτα Επιτυχής …Τέλειος συντονισμός ,λεπτομερής και ρεαλιστή σχεδίαση ,τάχιστη και τέλεια εκτέλεση !

Τα Άρματα σίγουρα χρειάζονταν περισσότερο χώρο να δείξουν τις Ικανότητες τους …Ίσως ο Σχεδιασμός ενός μεγαλύτερου Πεδίο Βολής να είναι στα επόμενα σχέδια της Στρατιωτικής Ηγεσίας!

Το Προσωπικό  που ασκήθηκε είναι άριστα εκπαιδευμένο με Υψηλό Ηθικό και τρομερή συνοχή και πειθαρχία !Ευχάριστη έκπληξη η Ετοιμότητα των Εφέδρων και η Μάχιμη Ετοιμότητα της Εθνοφυλακής !

Οι Επικοινωνίες και Άριστος  ο συντονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας και του Συνδέσμου ,Με τα Μαχητικά  να ενεργούν με Στρατιωτικά τμήματα του Στρατού Ξηράς σε τόσο κοντινή απόσταση από τα φίλια Τμήματα !

Οι Απόψεις είναι προσωπικές ,ενώ η Περιγραφή της Ασκήσεως ήταν σύμφωνα με την ενημέρωση και την παρακολούθηση της Ασκήσεως από το Πεδίο της Ασκήσεως και όχι από τα Γραφεία !

Βετεράνος

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR