File

«Φωτιά και ατσάλι» από τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να αποτραπεί την ύστατη στιγμή ο εδαφικός ακρωτηριασμός της χώρας (εικόνες, βίντεο)


«Φωτιά και ατσάλι» από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να αποτραπεί την ύστατη στιγμή ο εδαφικός ακρωτηριασμός της χώρας. Μιας χώρας οι πολιτικοί την έχουν αφήσει στον αυτόματο πιλότο" ... Η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2016″ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ολοκλήρωσή της να γίνεται την Παρασκευή στο πεδίο βολής Αετός.Από το ανηλεή σφυροκόπημα των μαχητικών το πεδίο βολής πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να σβήσουν την φωτιά.

Για την ακρίβεια, επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 3 Α/Φ CL & 2 Α/Φ PZL οι οποίοι και βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.
Μαχητικά αεροσκάφη «Phantom RF4″, μαχητικά ελικόπτερα «Apache» και ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων «Huey» έχουν ξεκινήσει και σφυροκοπούν τα πεδία βολής στον Έβρο, με το e-evros.gr να μεταδίδει εικόνες από την άσκηση.

Ήδη από χθες 3 Οκτωβρίου 2016 έχει ξεκινήσει η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2016» και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν βολές αρμάτων από το προσωπικό της 8ης Επιλαρχίας Ανγνωρίσεως (8η ΕΑΝ).

Aπό 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο και συγκεκριμένα το Στρατηγείο, το σύνολο των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Σχηματισμού, καθώς και Μονάδες που εδρεύουν στις νήσους Σύμη και Τήλο.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Σχηματισμού, η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων, το υψηλό ηθικό και η γνώση της αποστολής από το προσωπικό. Ταυτόχρονα, κατεγράφησαν τα σημεία που χρήζουν επεμβάσεως του ΓΕΣ και τα οποία έχουν ήδη προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς του, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία επιπλέον βελτιώσεώς τους.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το σύνολο των Μονάδων της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ», το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2016, εκτέλεσε βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΒΟΠ) κατά την ημέρα και τη νύχτα.

Η δραστηριότητα εκτελέστηκε στην Περιοχή Ευθύνης της Ταξιαρχίας στο Βόρειο Έβρο, σύμφωνα με τακτικό σενάριο με έμφαση στην Διοίκηση Πυρός, με ευρεία χρήση ημερήσιων και νυκτερινών οργάνων παρατήρησης-σκόπευσης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις "τα δίνουν όλα" ώστε να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποτρεπτικότητας γιατί όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας Ίμια Νο 2 με μόνη σύμμαχο της χώρας τη Ρωσία: Η Τουρκία απαιτεί ελληνικά εδάφη -Τα σενάρια πολέμου – Ο Ερντογάν «μετακινεί» ολόκληρο το «τουρκικό πεντάγωνο» (βίντεο)  η χώρα είναι μόνη της με ΗΠΑ-Γερμανία να τηρούν φιλοτουρκική στάση.

 

14519938_10154559881227389_1984731628090531940_n

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR