National affairs

Κοινή βουλγαρο-ελληνική δύναμη θα περιπολεί στα σύνορα με την Τουρκία λόγω μεταναστών

Από το τέλος Σεπτεμβρίου, μια κοινή  βουλγαρο-ελληνική δύναμη  θα περιπολεί  στα βουλγαρο-ελληνικά και  στα βουλγαρικά-τουρκικά σύνορα με στόχο την πάταξη της παράνομης εισόδου προσφύγων, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Στην παρούσα κατάσταση, υπάρχουν τμήματα κατά μήκος των συνόρων της Βουλγαρίας-Ελλάδας  και Βουλγαρίας-Τουρκίας, που δεν δύνανται  να εξασφαλίσουν αποτελεσματικά την  διακίνηση των μεταναστών.

Οι αξιωματούχοι στο ελληνικό υπουργείο εσωτερικών ανακοίνωσαν  ότι « τα  υπουργεία εσωτερικών της Βουλγαρίας και της  Ελλάδας τα οποία έχουν σοβαρά επικριθεί από τους συναδέλφους τους στην ΕΕ,  για την είσοδο των αποκαλούμενων δευτερευουσών  ροών  μεταναστών που διέρχονται περνούν από το έδαφος των δύο χωρών στην πορεία τους προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους. Ο στόχος των κοινών μονάδων είναι να περιοριστεί η μεταναστευτική  ροή από την Τουρκία».

Καλή είναι η οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών,  αλλά όταν οι Τούρκοι ανοίξουν τα σύνορα και αμολήσουν χιλιάδες πρόσφυγες,  καμία δύναμη δεν θα είναι ικανή να τους σταματήσει, παρά μόνο οι ένοπλες δυνάμεις.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR