File

Η συριακή αντιπολίτευση (FSA) πήρε τον έλεγχο σε 10 πόλεις στην βόρεια Συρία- Σχέδιο παρωδία της Τουρκίας για μόνιμη βάση! (βίντεο)

Η τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία μαζί με το τηλεοπτικό σόου που στήθηκε και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων , συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν και Γιλντιρίμ, ξεπερνούν ακόμη και τον μεγάλο  αρχαίο Έλληνα  κωμικό Αριστοφάνη.

Γιατί πως αλλιώς να ονομάσουμε την προέλαση , συγνώμη παρέλαση του τουρκικού στρατού στην Τζαραμπλούς όπου   υποτίθεται ότι υπήρχαν εκατοντάδες Τζιχαντιστές, οι οποίοι ως δια μαγείας «εξαφανίστηκαν».

Η είσοδο στην πόλη αυτή έγινε πριν τρεις μέρες  από εκατοντάδες Σύρους  αντικαθεστωτικούς , μόνο που  στην πραγματικότητα αυτοί ήταν οι ίδιοι οι άνδρες του ISIS, φορώντας μερικοί μια κορδέλα κόκκινη  στο μπράτσο. ( Παρατηρήστε την στρατιωτική ενδυμασία της φωτογραφίας τουρκικής εφημερίδας από την παρουσία των ανδρών του FSA. Η διαφορετική ενδυμασία αποδεικνύει την ύπαρξη τζιχαντιστών στις τάξεις τους.)

« Ο  ελεύθερος Συριακός στρατός  (FSA) έχει αναλάβει  τον πλήρη  έλεγχο των χωριών Al Athariyah, Sheikh,  Jakub  Vukuf, Ayyasa και Al Mutminah,  σε  πέντε επιπλέον περιοχές στη βόρεια Συρία»,  ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός το Σάββατο.

Ο  FSA πήρε επίσης τον έλεγχο της Idalat, Talyah Darbiyah, και του αεροδρομίου  Kubba Turkuman στην περιοχή El Rai.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK)δήλωσαν επίσης στην ανακοίνωση ότι ο τουρκικός στρατός έπληξε 300 στόχους 1,306 φορές . Οι Τούρκοι τόνισαν ότι  κατέστρεψαν επίσης δύο στόχους  του ISIS στην περιοχή Vukuf, νότια του El Rai, περίπου την 13.00 τοπική ώρα (1000GMT), πρόσθεσε η ανακοίνωση .

Η Άγκυρα έχει δηλώσει σε όλους ότι η επιχείρηση με την κωδική ονομασία « Ασπίδα του Ευφράτη» έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων, αλλά και την εξάλειψη της  απειλής από  τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ιδιαίτερα το Daesh.

Μόνο που πρόκειται για «τουρκικά παραμύθια» και ο κύριος στόχος είναι φυσικά οι Κούρδοι  και η απόσπαση συριακού εδάφους στα πλαίσια της ανασύστασης της μεγάλης Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως την ονειρεύονται κάποιοι στην  Άγκυρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για να μην ξεχνιόμαστε.

https://youtu.be/V5fUfi0IpnU

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR