File

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Αμιγώς επαγγελματικός και πλήρως «ελεγχόμενος» από τον Ερντογάν θα είναι ο νέος τουρκικός στρατός


Νέες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζει η κυβέρνηση της Άγκυρας ,  οι οποίες θα θυμίζουν εποχές του Οθωμανού Σουλτάνου Σουλειμάν και του σώματος των γενιτσάρων.

Πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο  σχέδιο δημιουργίας αμιγώς επαγγελματικού σώματος,  το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με την σημερινή δομή και διάρθρωση του τουρκικού στρατού .

Σύμφωνα με τον  Πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ : «οι ένοπλες δυνάμεις  πρέπει να ομαδοποιηθούν και να μετατραπούν σε επαγγελματικές.», αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

23

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν οι πολυάριθμες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την  ισλαμική κυβέρνηση του ΑΚΡ , ειδικά μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου 2016.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός  έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση σχετικά με τον στρατό από το προεδρικό μέγαρο Cankaya , προς τους δημοσιογράφους της χώρας  .

Ο ίδιος τόνισε ότι : «θα μιλήσουμε με την  αντιπολίτευση. Νομίζω ότι θα πρέπει να υλοποιήσουμε το σχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις . Πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, αλλά  δεν λήφθηκε καμία απόφαση σήμερα».

Η μετατροπή του τουρκικού στρατού σε ένα αμιγώς επαγγελματικό σώμα αποτελεί το πρώτο βήμα της νέας κυβέρνησης στην Άγκυρα.

episodeio-sta-imia-video

Για αυτό ετοιμάζεται νομοσχέδιο στο οποίο μειώνει  στους 6 μήνες σταδιακά την  διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας , η οποία σήμερα είναι  12 μήνες.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το σώμα θα ελεγχθούν εξονυχιστικά από την κυβέρνηση , θα έχουν άρτια εκπαίδευση και εξοπλισμό και θα είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό σχέδιο από τους Τούρκους σε σχέση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την λειψανδρία που αντιμετωπίζουν.

Οποιαδήποτε  αμιγώς επαγγελματική μονάδα επιπέδου τάγματος  και άνω αποτελεί μέγα κίνδυνο για οποιαδήποτε στράτευμα .

Εκτιμάται ότι η πληροφορία αυτή θα πρέπει να αναλυθεί από το ελληνικό γενικό επιτελείο, το οποίο ήδη κινείται προς  την ορθή  κατεύθυνση με την πρόσληψη 600 ΟΒΑ , με διάρκεια θητείας τα τρία χρόνια.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε διότι τα σχέδια των Τούρκων για το Αιγαίο  ανεξαρτήτως αποχρώσεως της εξουσίας (κεμαλικοί-ισλαμιστές) θα επιχειρηθούν να υλοποιηθούν οπωσδήποτε.

Αυτά,  για αυτούς που νομίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις διαλύθηκαν μετά το πραξικόπημα.

http://m.ensonhaber.com/bakan-ozhasekiye-askeri-arazilerin-durumu-soruldu-2016-08-13.html

http://m.ensonhaber.com/askerlik-suresine-yeni-duzenleme-geliyor-2016-08-13.html

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR