World

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ; Ο Ποροσένκο έθεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κοντά στην Κριμαία σε ύψιστο συναγερμό !

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο έθεσε πριν από λίγο   όλες τις στρατιωτικές μονάδες κοντά στην Κριμαία και στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ ,  σε ύψιστο συναγερμό και ετοιμότητας  μάχης, αναφέρει σύσσωμος  ο ρωσικός τύπος.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την πολεμική ετοιμότητα  μετά από μια  συνάντηση του με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας την Πέμπτη.

« Το όλο σκηνικό έχει σχέση με την σύλληψη Ουκρανών κατασκόπων στην Κριμαία από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», αναφέρουν έγκυρες πηγές.

1474130231

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε  ομάδα Ουκρανών στρατιωτικών κατασκόπων στην Κριμαία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Οι άνδρες αυτοί ετοιμάζονταν να εισβάλουν και να καταστρέψουν σημαντικές  υποδομές  στην Κριμαία, σύμφωνα με το πρακτορείο. Εκρηκτικοί  μηχανισμοί  και πυρομαχικά βρέθηκαν επίσης στη σημείο σύλληψης των κατασκόπων .

Cpky59zW8AIYZ2f

Ένα δίκτυο των πρακτόρων με  επικεφαλής αξιωματικό  της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας  αποκαλύφθηκε ότι δρα  στην Κριμαία, ανέφερε η ηγεσία της  FSB.

Εν τω μεταξύ, η ασφάλεια στην περιοχή αυτή έχει αυξηθεί κατακόρυφα ένεκα των γεγονότων, ενώ η FSB ανακοίνωσε,  ότι πρόσθετες δυνάμεις ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί  κοντά σε μεγάλες υποδομές της Χερσονήσου , καθώς και στα ρωσο -ουκρανικά σύνορα.

Το Κίεβο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι αυτό ήταν πίσω από την συνωμοσία, και κατηγόρησε την Μόσχα για άνανδρη πρόκληση.

Παίζουν με τη  ¨»φωτιά¨» οι Ουκρανοί και τα βάζουν με τους Ρώσους , ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες. Αναμένουμε εξελίξεις . Η συνάντηση Πούτιν -Ερντογάν έχει ανοίξει τους "ασκούς του Αιόλου" και σύντομα  θα δούμε και άλλα "παράξενα".

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR