File

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι ευρίσκονται την Ιταλία ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ -Κινήθηκε άμεσα η διαδικασία έκδοση τους

Το θρίλερ με τους Τούρκους αξιωματικούς λύθηκε για την Ελλάδα και τώρα αφορά αποκλειστικά μόνο την Ιταλία.

«Οι δύο  στρατιωτικοί ακόλουθοι της  τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα  κατέφυγαν τελικά  στην Ιταλία, αφού ήταν σίγουρη η σύλληψης τους για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης  Ιουλίου .  Οι τουρκικές αρχές  επικοινώνησαν με Ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα  Πέμπτη σύμφωνα με δημοσίευμα .

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στον  ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV είπε ότι οι στρατιωτικοί ακόλουθοι (ο συνταγματάρχης ilxan Yasitli (Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις) και ο Πλοίαρχος  Halis Tunc (πολεμικό ναυτικό) ευρίσκονται  με τις οικογένειές τους στην Ιταλία.

Στις 7 Αυγούστου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος  να ακυρώσει την διαπίστευση των δύο στρατιωτικών ακολούθων. Η ελληνική πλευρά εκπλήρωσε την αίτηση την ίδια ημέρα.

Αρχικά οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι θεωρούνταν εξαφανισμένοι καθώς θεωρητικά είχαν χρονικό περιθώριο για να παρουσιαστούν.

Όμως η απουσία τους από την τελετή που αφορούσε το ΝΑΤΟ στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις 29 Ιουλίου (παράδοση-παραλαβή της Διοίκησης της νατοικής δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group 2)  ανέγειρε πολλές ανησυχίες .

Το το ακριβώς έγινε με τους δύο αξιωματικούς το ξέρουν μόνο εκείνοι προσωπικά και όσοι ενεπλάκησαν.  Η ουσία είναι ότι το πρόβλημα μεταφέρεται στον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και την Ιταλία. Άλλωστε αρκετά έχουμε στο «δικό μας « κεφάλι με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR