File

Έτσι Ονειρεύεται την Θανατική Ποινή ο Ερντογάν - Πρότυπα Ιρανικών Απαγχονισμών

Γνωρίζουμε βέβαια όλοι και παρά το ότι δεν το λέει ευθέως, ότι ο Ερντογάν θα καλοέβλεπε, για να μην πούμε ότι ονειρεύεται την θανατική ποινή, που όμως για να μην φανεί ο ίδιος ως ακραίος ή αντιευρωπαϊστής, βάζει μπροστά την επιθυμία του όχλου του. Ότι δηλαδή «ο λαός» το επιθυμεί και αυτός θα πρέπει εφόσον συμφωνήσει και η «βουλή» της Τουρκίας, να το δεχθεί. Δηλαδή θα πιεστεί κιόλας … Το πρότυπο του, θα μπορούσαμε να το δούμε στις δημόσιες εκτελέσεις με απαγχονισμό στο Ιράν και μάλιστα τώρα που τα βρήκανε με το Ιράν, θα μπορούσε και να τους συμβουλευτεί επί της διαδικασίας, για να έχει μεγάλη επιτυχία αυτή η «μοναδική επιλογή Δημοκρατίας».

γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος*

Έτσι στο Ιράν εκτελούνται καθημερινά Κούρδοι ακτιβιστές με κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης. Δηλαδή πολιτικές εκτελέσεις που τόσο κοντά βρίσκονται στις αντιλήψεις Ερντογάν για την έννοια της Δημοκρατίας και έκφρασης του ελεύθερου λόγου.

Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, πρόσφατα 29 Κούρδοι πολιτικοί ακτιβιστές, οι οποίοι για μήνες κρατούντο φυλακισμένοι στην Τεχεράνη εκτελέστηκαν για κατηγορίες τρομοκρατίας. Τα θύματα κρεμάστηκαν δημόσια μέχρι θανάτου. Κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία διότι συμμετείχαν σε πολιτικές δραστηριότητες εναντίον του ιρανικού καθεστώτος. Οι Ιρανικές αρχές ποτέ δεν ανακοίνωσαν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έγιναν οι εκτελέσεις, απλά είπαν ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών χωρίς όμως να έχουν αποδείξεις, αλλά κατασκευάζοντας αυτές τις κατηγορίες, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι τα θύματα είναι κυρίως Κούρδοι, πολιτικά αντίθετοι με το καθεστώς. Σήμερα το Ιρανικό καθεστώς πραγματοποιεί κτηνώδεις εκτελέσεις αντιφρονούντων και η διεθνής κοινότητα δεν έχει αντιδράσει καθόλου μέχρι τώρα. Τα θύματα - εκτελεσθέντες μέχρι τώρα ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες και όλοι απαγχονίζονται σε κεντρικές πλατείες δημόσια. Σύμφωνα με αναφορές η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έχει εκτελέσει με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον 2.500 πολίτες τα περασμένα δύο χρόνια.

Αυτές οι βάρβαρες και απάνθρωπες πρακτικές του Ιράν, όπου κανένας δεν μπορεί να εκφράσει αντίθετη πολιτική άποψη, διαφορετικά αντικρίζει την κρεμάλα, δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις αντιλήψεις και το μεγάλο όραμα του Ερντογάν για την ισλαμική δημοκρατία, που θέλει να δημιουργήσει στην Τουρκία. Η Δύση που εκτρέφει τον Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια και τώρα η Ρωσία που πάει να τα κάνει «πλακάκια», θα είναι απόλυτα υπεύθυνες όχι μόνο για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν στην Τουρκία και θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για όλη την αστάθεια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, που κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να ελέγξουν και θα εξάγεται με ασταμάτητους  ρυθμούς.

*Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος, Στρατηγικός Αναλυτής εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR