File

EKTAKTO: Συνελήφθησαν Τούρκοι στη Σύμη - Αυτομολούν πραξικοπηματίες - Συναγερμός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις Τούρκων χωρίς «ταυτότητα» στο νησί της Σύμης, στο χωριό Ταβίρι.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι πραξικοπηματίες απέναντι από τη Σύμη, στην περιοχή Ντάτσα, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν απέναντι.

Η περιoχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επί περίπου δύο ώρες, η ελληνική πλευρά παρακολουθούσε -και παρακολουθεί- διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα ελληνικά.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή κινείται και τουρκική ακταιωρός.

Οι πληροφορίες από την Σύμη έκαναν αρχικά λόγο για τουλάχιστον 40 επιβαίνοντες, ενώ ένα ελικόπτερο σηκώθηκε, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος. Στην περιοχή περιπολεί και η πυραυλάκατος «Βότσης».

Κατά πληροφορίες, υπάρχει κινητοποίηση στο ελληνικό Πεντάγωνο με έκτακτη σύσκεψη.
Στην σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR