File

Τo RT "ξεγυμνώνει" τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Τζιχαντιστές του ISIS χτίζουν οχυρώσεις στα σύνορα με την Τουρκία και τραυματισμένοι μαχητές μεταφέρονται σε τουρκικά νοσοκομεία στην πόλη Kilis! (βίντεο)


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αγνοούν επιδεικτικά τις δραστηριότητες των τζιχαντιστών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας οι οποίοι ναρκοθετούν ανενόχλητοι την περιοχή και σκάβουν φράχτες μπροστά από την πόλη Karkamis.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία ισχυρίζεται πως πλήττει με πυροβολικό θέσεις των τζιχαντιστών του ISIS.

Το RT έστειλε απεσταλμένο και συγκεκριμένα την δημοσιογράφο Lizzie Phelan, η οποία επισκέφτηκε την τουρκική πόλη Karkamis κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι οι τζιχαντιστές του ISIS  δημιουργούν ανενόχλητοι οχυρώσεις οι οποίες είναι ορατές από την τουρκική πλευρά.

"Αν εστιάσουμε βλέπουμε την σημαία του ISIS" λέει η Phelan.

Η Phelan είπε ότι "είδαμε οχήματα του ISIS να κινούνται κατά μήκος του φράχτη στα σύνορα και ακούσαμε τους τζιχαντιστές να καλούν από τα μεγάφωνα λέγοντας "Ο Θεός βοηθάει το ISIS στη μάχη".

Οι τζιχαντιστές του ISIS ελέγχουν 98 χλμ κατά μήκος των συνόρων και ενισχύουν τις οχυρώσεις τους στην περιοχή.

Ο Bulent Polat, κάτοικος της περιοχής επιβεβαίωσε στο RT:

"Το ISIS χτίζει φράχτες, μπορούμε να το δούμε αυτό. Μπορούμε να τους βλέπουμε εύκολα να το κάνουν. Είναι πολύ κοντά στα σύνορα, 50 μέτρα μακριά. Μπορείτε να δείτε τους φράχτες από δω, μπορούσατε να τους δείτε να τους φτιάχνουν με αυτά τα μεγάλα μηχανήματα".

Ο Bulent έχει τραβήξει πολλά βίντεο που δείχνουν τον τουρκικό Στρατό να κάνει τα "στραβά μάτια" στις δραστηριότητες των τζιχαντιστών στη Τζαραμπλούς.

Ακόμη δείχνει πως οι τζιχαντιστές πλησίασαν τις θέσεις του τουρκικού στρατού και ναρκοθέτησαν την περιοχή ανενόχλητοι.

Οι νάρκες αποτρέπουν τους πολίτες  να δραπετεύσουν από την περιοχή.

Έτσι το ISIS τους χρησιμοποιεί ως "ανθρώπινες ασπίδες".

O τουρκικός Στρατός δεν αντιδρά ακόμη και αν δούμε αεροπλάνο του συνασπισμού από το ISIS στον ουρανό λέμε "Ορίστε εδώ είναι οι απατεώνες" λέει ο Bulent.

Σα να μην έλειπε αυτό περίπου 100 τρομοκράτες της Al-Nusra Front πέρασαν τα συροτουρκικά σύνορα και μπήκαν στη Λαττάκεια ανέφερε το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης επικαλούμενο κατοίκους του χωριού Kbana.

Οι τζιχαντιστές έπληξαν τα χωριά Rasha, Ikko, Bsharfa στη Λαττάκεια και Blelije, Marj Sultan στη Δαμασκό, ένα χωριό στη Χάμα και το αεροδρόμιο al-Nayrab στο Χαλέπι.

Οι τρομοκράτες περνούν συνέχεια τα σύνορα με τη Τουρκία και νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο RT. Mάλιστα η μετάβαση τους διασφαλίζεται από Τούρκους αξιωματούχους.

Τζιχαντιστές του ISIS και του FSA περνούν τα σύνορα και λαμβάνουν θεραπεία λέει επικεφαλής των τοπικών γιατρών στη Lizzie Phelan.

Η Phelan  επισκέφτηκε την πόλη Gaziantep στη ΝΑ Τουρκία 60 χλμ από τα σύνορα με Συρία. Αυτόπτες μάρτυρες και γιατροί είπαν στην απεσταλμένη του RT ότι οι περισσότεροι τραυματίες του ISIS νοσηλεύονται στην πόλη Kilis νότια από την Gaziantep.

"Πολλοί τρομοκράτες μεταφέρονται με φορτηγάκια και όχι με ασθενοφόρα" λέει ο πρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης στο Γκαζιαντέπ και Κιλίς, Hamza Agca και προσθέτει:

"Πολλοί ήταν αναίσθητοι και αιμορραγούσαν όταν ήρθαν σε μας".

https://www.rt.com/news/346567-turkey-syria-border-isis-trenches/video/

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTvids%2Fvideos%2F1205181796158738%2F&show_text=0&width=560

https://www.rt.com/news/346882-isis-turkey-hospitals-doctors/video/

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR