File

Σοκάρουν οι HΠΑ: "Σε 60 ώρες η Ρωσία "σπάει" τη ΝΑΤΟϊκή άμυνα και καταλαμβάνει Ρίγα και Ταλίν" (βίντεο)


O αναπληρωτής βοηθός ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Michael Carpenter, αποκάλυψε κάτι που σόκαρε τους εταίρους του στη Βαλτική:

σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν χρειάζεται πάνω από 60 ώρες για να σπάσει την άμυνα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και να αποκτήσει τον έλεγχο των πόλεων Ρίγα και Ταλίν!

Όπως έγινε γνωστό ο Carpenter επιβεβαίωσε τη μελέτη που είχε κάνει το ίδρυμα RAND τον Φεβρουάριο του 2016.

Στην αναφορά αυτή είχε επισημανθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διεξάγει επιτυχημένη αμυντική επιχείρηση για να προστατεύσει τα ευάλωτα μέλη του ΝΑΤΟ.

"Είναι φανερό ότι αν η Ρωσία αποφασίσει να επιτεθεί στα Βαλτικά κράτη, θα έχει το πλεονέκτημα σε όρους απόστασης και χρόνου" είπε ο Michael Carpenter.

"Το ρωσικό αυτό πλεονέκτημα θα μειωθεί με την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ μέχρι τα τέλη του 2017 με την μεταστάθμευση μιας τεθωρακισμένη Ταξιαρχίας".

Η 16σέλιδη αναφορά της RAND έλεγε ότι η Εσθονία και η Λετονία είναι πολύ ευάλωτες και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να τις προστατέψει. Συγκεκριμένα ανέφερε:
"Σε πολλά πολεμικά παίγνια που έλαβαν χώρα μεταξύ 2014-2015 οι ρωσικές δυνάμεις σε 36-70 ώρες καταλαμβάνουν Ταλίν και Ρίγα ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις και τα βαλτικά στρατεύματα αποδεικνύονται ανεπαρκή για να σταματήσουν την επέλαση των ρωσικών μονάδων ενώ υφίστανται σοβαρές απώλειες".

"Οι ΗΠΑ δεν έχουν επαρκή στρατό, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στην περιοχή για να σταματήσουν την ρωσική επέλαση".

"Αυτή η ραγδαία ήττα θα άφηνε το ΝΑΤΟ με περιορισμένες επιλογές οι οποίες όλες είναι οι χειρότερες δυνατές".

"Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ θα προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν αλλά αυτό θα πυροδοτούσε μια δραματική κλιμάκωση από την Ρωσία καθώς η Μόσχα θα το έβλεπε ως "άμεση στρατηγική απειλή για την ενδοχώρα της".

"Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν σύμφωνα με το εγχειρίδιο του Ψυχρού Πολέμου να απειλήσει το ΝΑΤΟ με μαζικά αντίποινα με χρήση πυρηνικών όπλων".

"Μια τρίτη επιλογή θα ήταν να συμβιβαστεί με μια προσωρινή ήττα και να ξεκινήσει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Μόσχα".

Σύμφωνα με την αναφορά η Ρωσία χρειάζεται 36-60 ώρες για να προωθήσει τα 27 μηχανοκίνητα τάγματα και επιλαρχίες έχοντας παρακάμψει τα 12 ελαφρά τάγματα του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στις βαλτικές χώρες.

Η μελέτη έδειξε ότι η Ρωσία θα εξαπέλυε δύο μεγάλες επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων με Λετονία και θα έστελνε επιλαρχίες αρμάτων και μηχανοκίνητα τάγματα με ΤΟΜΑ από βορρά και νότο.

Αυτά θα απωθούσαν τα ελαφριά τάγματα της Λετονία και του ΝΑΤΟ πριν ενωθούν αυτές οι δύο δυνάμεις μαζί και θα καταλάβουν την πρωτεύουσα , Ρίγα.

Με την εξασφάλιση της Ρίγας, το υπόλοιπο τμήμα των 27 ταγμάτων και επιλαρχιών του ρωσικού Στρατού θα περάσει κατά μήκος της Narva στην Εσθονία για να καταλάβει και το Ταλίν.

Αναφέρεται ότι επτά από τα 12 τάγματα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη είναι τμήματα των Ε.Δ. Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας.

Έχουν μόνο ένα τάγμα με ΤΟΜΑ, το αμερικανικό που είναι εξοπλισμένο με τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, χωρίς άρματα μάχης την ίδια στιγμή που στη ρωσική δύναμη επέλασης βρίσκονται αρκετές επιλαρχίες αρμάτων Τ-90, Τ-72Β3.

Τα πολεμικά παίγνια έδειξαν ότι υπάρχουν προοληπτικά βήματα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν ΗΠΑ και Ευρώπη για να αποφευχθεί η καταστροφική ήττα και να δείξουν στην Ρωσία ότι δεν θα υπάρξει εύκολη νίκη.

Μία δύναμη περίπου επτά Ταξιαρχιών, οι τρεις βαριά εξοπλισμένες, πυροβολικό και αεροπορική κάλυψη θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την ρωσική επέλαση. Αυτό θα κόστιζε περίπου $2.7 δισ. κάθε χρόνο για να συντηρηθούν οι δυνάμεις.

Φυσικά η μελέτη αυτή και η παραδοχή του Αμερικανού Michael Carpenter έρχεται για να δικαιολογηθούν οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και τα συνεχόμενα επεισόδια στην Βαλτική με αμερικανικά κατασκοπευτικά που προσπαθούν να εντοπίσουν τις θέσεις των S-400 και Iskander στο Καλίνινγκραντ.

Μην ξεχνάμε και την ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα με το USS Porter.

Δείτε βίντεο.

https://www.youtube.com/embed/a6UyA_nAPc0

https://www.youtube.com/embed/4Zpa0FTn__o

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR