World

Ο ρωσικός στρατός παρέδωσε τέσσερις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ντάρα της Συρίας

Ο ανηλεής πόλεμος ο οποίος μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια  σε μια δυστυχισμένη χώρα όπως η Συρία έχει θύματα του κυρίως τον άμαχο πληθυσμό και ειδικά τις γυναίκες και τα παιδιά.

Έτσι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους μέσα σε αυτό το περιβάλλον .

Με την βοήθεια ρωσικών μηχανοκίνητων δυνάμεων,  παραδόθηκαν περίπου τέσσερις τόνοι  ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοτιοδυτική συριακή επαρχία της Ντάρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Κέντρου  συμφιλίωσης στην   αεροπορική βάση Hmeimim, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων  FNA.

«Τα ρωσικά στρατεύματα παρέδωσαν την  ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους και τους πρόσφυγες του οικισμού της Toobne, που βρίσκεται στην επαρχία  Ντάρα»,ανακοίνωσε ο Ρώσος  συνταγματάρχης Στάνισλαβ  Ιβάνοφ σε ρωσικά ΜΜΕ .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ανθρωπιστικές δραστηριότητες στον  πόλεμο στην Συρία συμβάλουν στη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και σώζουν χιλιάδες ζωές αμάχων  .

Η Συρία είναι  βυθισμένη στην κυριολεξία σε ένα ανηλεή  εμφύλιο πόλεμο από το 2011, με τις κυβερνητικές δυνάμεις που είναι  πιστές στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να παλεύουν σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα με δεκάδες και  πολυπληθείς  ένοπλες ομάδες.

Η εκεχειρία που επιβλήθηκε μετά από σχετική συμφωνία  ΗΠΑ-Ρωσίας  και   τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη Συρία στις 27 Φεβρουαρίου, δεν εφαρμόζεται σε διεθνές επίπεδο από τις γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως ο ISIS . Μάλιστα η Τουρκία αποστέλλει συνεχώς δυνάμεις με βαρύ  οπλισμό από το έδαφος της  στις περιοχές που προσπαθεί να απελευθερώσει ο συριακός στρατός με τους Ρώσους.

Ο οικισμός της Toobne,  βρίσκεται περίπου ένα μίλι από τη γραμμή επαφής μεταξύ των ισλαμιστών μαχητών και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, και υπήρξε στόχος επιθέσεων βομβαρδισμού από τους  τρομοκράτες . Ωστόσο, μετά την εκεχειρία ο οικισμός έχει  σχεδόν εκκαθαριστεί από την παρουσία των αιμοσταγών ισλαμιστών μαχητών .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR