National affairs

Οι ελληνικές ΕΔ ψάχνουν το χαμένο airbus της Egyptair

Χάθηκε από τα ραντάρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αεροσκάφος της Egyptair με προορισμό το Κάιρο. Στην πτήση MS804 που είχε ξεκινήσει από το Παρίσι επέβαιναν 69 άτομα.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 59 επιβάτες και10μελές πλήρωμα, και εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Κάιρο. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

«Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ,» ανέφερε η εταιρία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα,» δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό πολιτικό αεροσκάφος, τύπου airbus, Α320, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο των αιγυπτιακών αερογραμμών το αεροσκάφος  βρίσκονταν 16 χιλιόμετρα εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Αιγύπτου, όταν το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ελληνικών συμφερόντων εμπορικό πλοίο φέρεται να έχει αναφέρει πως παρατήρησε μεγάλη έκρηξη στον ουρανό στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου.

Oπως αναφέρουν οι NYT, οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους στην Αίγυπτο πως είχαν χάσει τα ίχνη του αεροπλάνου.

«Δεν εξέπεμψε SOS, για βοήθεια ή απώλεια ύψους, απλά εξαφανίστηκε», δήλωσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής αρχής αεροπλοΐας στους NYT.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροπλάνου συμβάλλουν και ελληνικές δυνάμεις σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

«Σας γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που ευρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 από Παρίσι στο Κάιρο, από πλευράς ελληνικών ΕΔ έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:
-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 1 αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης  1 C-130  βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ευρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος
-Έχει μετασταθμεύσει 1 Ελικόπτερο,Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη 1 (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα»

kathimerini.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR