World

Der Spiegel: Η Γερμανία στέλνει 1.000 στρατιώτες στην Λιθουανία για την «ανάσχεση» της ρωσικής επιθετικότητας - Δείτε βίντεο και εικόνες


Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel,  οι 1.000 Γερμανοί στρατιώτες που θα σταλούν στην Λιθουανία θα συμβάλουν στην... «ανάσχεση» της ρωσικής επιθετικότητας.

Κατά την διάρκεια της διάσκεψης στην Βαρσοβία, οι χώρες του ΝΑΤΟ πρόκειται να αποφασίσουν για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας με την εγκατάσταση μόνιμης στρατιωτικής δύναμης στα κράτη της Βαλτικής, στην Πολωνία και την Ρουμανία.

Κάθε χώρα αναμένεται να στείλει από ένα τάγμα δυναμικότητας 1000 στρατιωτών.

«Πριν απ’ την διάσκεψη στο Ανόβερο, ο Μ.Ομπάμα είχε διαμηνύσει ότι αναμένει την στρατιωτική συμβολή της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να στείλουν 1000 στρατιώτες στην Λιθουανία στα πλαίσια της αποστολής του ΝΑΤΟ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε αυτήν την πρόταση στις 25 Απριλίου κατά την διάσκεψη στο Ανόβερο, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

«Αυτή την στιγμή διενεργούνται προκαταρκτικές συνομιλίες καθώς και ψήφιση των σχεδίων στο ΝΑΤΟ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία», δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου άμυνας.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία προσπαθεί να τηρήσει μία συντηρητική στάση καθώς οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη συμμετέχουν στον σχηματισμό της "Response Force" του ΝΑΤΟ.

Η Πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, μετά την επίσκεψή της στο Βερολίνο στις 20 Απριλίου δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι στην διάσκεψη του Ιουλίου σκοπεύει να ζητήσει στρατιωτική ενίσχυση από το ΝΑΤΟ, για τα ανατολικά σύνορα της χώρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Bερολίνο γίνεται δέκτης μεγάλης πίεσης από τις ΗΠΑ όσον αφορά την στρατιωτική ενίσχυση του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θέλουν πλέον η Γερμανία να συνεισφέρει περισσότερα στο ΝΑΤΟ ώστε να μην χρειάζονται να δεσμεύσουν τόσες δυνάμεις αλλά και χρήματα.

Πάντως η Λιθουανία "οχυρώνεται" καθώς έχουν μεταφερθεί F-22 Raptor, Πορτογαλικά F-16 και βρετανικά Eurofighter Typhoon.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=akl6k_E-gFE]


 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR