National affairs

Ρ. Ερντογάν: « Οι μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια χρειάζονται την υποστήριξη του ισλαμικού κόσμου»

«Οι μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια χρειάζονται την υποστήριξη του ισλαμικού κόσμου», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην 13η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). Σύνοδος Κορυφής που ξεκίνησε εργασίες της σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

«Θέλουμε η Οργάνωση των ισλαμικών χωρών  να προσφέρει ισχυρή υποστήριξη προς τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο. Οι Μουσουλμάνοι στην «Βόρεια Κύπρο» για παράδειγμα  είναι για δεκαετίες απομονωμένοι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα όλων των μουσουλμάνων,  όπως και οι  μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια, στην Νοτιοανατολική Ασία και στην Αφρική χρειάζονται ισχυρή υποστήριξη του ισλαμικού κόσμου », είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο  Ερντογάν προέτρεψε για άλλη μια φορά την διεθνή κοινότητα να επανεξετάσει τη στάση της έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Λόγω της απειλής της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει εργασία πεδίου. Επιπλέον, έχουμε έναν  πόλεμο ο οποίος εξαντλεί  τους οικονομικούς και τους  ανθρώπινους πόρους. Για το λόγο αυτό, η διεθνής συνεργασία έχει μεγάλη σημασία. Θα ήταν σκόπιμο μεταξύ των κρατών μελών της OIC η δημιουργία μιας δομής η οποία θα ενισχύσει και θα θεσμοθετήσει την συνεργασία κατά της τρομοκρατίας και άλλων εγκλημάτων. Με την προσέγγιση αυτή η Τουρκία αποδέχεται την πρότασή  για τη δημιουργία μιας αστυνομικής συνεργασίας με έδρα την Κωνσταντινούπολη των χωρών μελών του ισλαμικού κόσμου OIC και το σχηματισμό ενός κέντρου συντονισμού », δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η τρομοκρατία και η βία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ισλαμικός κόσμος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω του ισλαμικού οργανισμού προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή του δημιουργώντας μια ένωση μουσουλμανικών χωρών η οποία θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον δυτικό κόσμο.

Δια μέσω της θρησκείας ο Ερντογάν προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή του σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο αρχικά και μετά στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.  Πρόκειται για το γνωστό σχέδιο αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR