File

Παίζει με τη φωτιά η Άγκυρα : Τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις προκλήσεις της στην Συρία καθώς τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν θέσεις του συριακού Στρατού στην Λαττάκεια ενώ οι ισλαμιστές  βομβάρδισαν ξανά με χημικά τους Κούρδους στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με καθημερινό δελτίο του ρωσικού κέντρου Συριακής Συμφιλίωσης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου άμυνας,  στις 10 Απριλίου 2016 μεταξύ 8.30 π.μ. και 9.20 π.μ. το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην Λατάκεια, από την πόλη Metisli στην Τουρκία.

Tαυτόχρονα στη 1 μ.μ. βολές πυροβολικού χτύπησαν την πόλη Gebelli από την ίδια θέση.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δηλώσεις της ευρωπαίας εκπροσώπου του Συριακού Κουρδιστάν Senam Mohamed, η ελεγχόμενη από Κούρδους περιοχή Sheikh Masqoud της συριακής πόλης του Χαλεπίου βομβαρδίστηκε εκ νέου την Δευτέρα με δηλητηριώδη αέρια.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση τέτοιου είδους από την αρχή του μήνα.

Σύμφωνα με την Mohamed οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως βήχα, ασφυξία, εμετό και ερεθισμά στα μάτια.

Στο νοσοκομείο εισήχθησαν 2 πολίτες και 2 μαχητές της Κουρδικής Πολιτοφυλακής.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 7 Απριλίου η Mohamed δήλωσε ότι κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού στο Χαλέπι κατά άμαχου πληθυσμού καθώς και Κούρδων στρατιωτικών από τους Ισλαμιστές, έγινε χρήση δηλητηριωδών αερίων.

H  ισλαμιστική οργάνωση Jaysh al-Islam  ανέλαβε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό της Sheikh Masqoud και δήλωσε ότι έκανε χρήση «απαγορευμένων όπλων», χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για χημικά όπλα.

Σχολιάζοντας της κατάσταση που δημιουργήθηκε στις 7 Απριλίου, η Mohamed δήλωσε ότι φατρίες και ταξιαρχίες του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης (Ahrar al-Sham, ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράτ, ο στρατός των Mujahideen, Movement and the gathering of Fastqm, Nour al-Din al-Zenki, ομάδα Jund al-Aqsa, Hawks Mountain Brigade και Hamza Brigade) βομβάρδισαν την περιοχή Sheikh Masqoud με χημικά βλήματα. Χρησιμοποίησαν επίσης αυτοσχέδιες ρουκέτες, όλμους και πυραύλους Grad.

Στην ερώτηση εάν οι ίδιες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης που επιτέθηκαν στην περιοχή του Χαλεπίου την περασμένη εβδομάδα ήταν υπεύθυνες για την επίθεση, η Mohamed απάντησε καταφατικά.

 Κατά την επίθεση της Δευτέρας, οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιες βόμβες που ονομάζονται Jahanamiya, που στα αραβικά σημαίνει «κόλαση», δήλωσε η Mohamed.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR