File

Μας προκαλούν οι Σκοπιανοί «ζητώντας τα ρέστα» μέσω διαβήματος διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στην Ειδομένη !!

Η σκοπιανή προκλητικότητα μαζί με την τουρκική στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα «κτυπούν  στην κυριολεξία  κόκκινο».

Συγκεκριμένα σήμερα το  Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έστειλε ένα νότα διαμαρτυρίας προς το ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου  στα Σκόπια, ως «απάντηση» στο διάβημα του ΥΠΕΞ την Δευτέρα που επιδόθηκε από τον  Πρέσβη της Ελλάδος στην ΠΓΔΜ k. Θεοχάρη Λαλάκο σε σχέση με τα βίαια επεισόδια στην Ειδομένη, αναφέρει σήμερα το πρωί ο σκοπιανός τύπος.

«Οι Σκοπιανές δυνάμεις κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων της Κυριακής ενήργησαν με την μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση,  υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και ως εκ τούτου δεν προκλήθηκε καμία αναλογικά  πρόκληση για την ασφάλεια των συνόρων κατά τις βίαιες  διαμαρτυρίες και επιθετικές προσπάθειες από τις μεγάλες ομάδες μεταναστών, που προσπαθούσαν  να διασχίσουν παράνομα τα ελληνο –σκοπιανά  σύνορα,   και να διεισδύσουν εντός  του  φράχτη ασφαλείας» , αναφέρει το διάβημα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Σκοπίων στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών .

Το σημείωμα διαμαρτυρίας που δημοσιεύθηκε αργά τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του  σκοπιανού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας καλούνται να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

«Ζητούμε την  πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, για αυτό καλούμε το  ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την  ελληνική αστυνομία και τις  αρχές ασφαλείας,  να εντείνουν τη δέσμευσή τους και την συνεργασία τους, στην προληπτική δράση και την έγκαιρη ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών προς αποθάρρυνση των βίαιων διαμαρτυριών από τους μετανάστες, για την πρόληψη της παράνομης διέλευσης τους από Έλληνες στο σκοπιανό έδαφος  . Η εξασφάλιση του νόμου και της τάξης στην περιοχή των συνόρων και  στις γύρω  περιοχές από τους διακινούμενους μετανάστες  στην Ειδομένη,  είναι καίριας σημασίας όσον αφορά την πρόληψη μελλοντικών συμβάντων», συνεχίζει το διάβημα διαμαρτυρίας των Σκοπιανών.

Κατηγορούν την Ελλάδα οι Σκοπιανοί για πλημμελή φύλαξη των Συνόρων , αρνούνται ότι άνδρες της δικής τους αστυνομίας εισήλθαν εντός ελληνικού εδάφους, καθιστώντας την χώρα μας «ανυπόληπτη» στο εξωτερικό.

Νομίζουμε ότι ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε την Δύναμη «Δ» στην βόρεια Ελλάδα για να αποκαταστήσουμε την τάξη και να δώσουμε ένα μάθημα  «σεβασμού» στους Σκοπιανούς χωροφύλακες που περιδιαβαίνουν στα σύνορα μας ανενόχλητοι.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR