National affairs

Sputnik News: Tουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο

Όπως έχουμε επαναλάβει εδώ και καιρό στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, ο ρωσικός τύπος ασχολείται επισταμένα με τα «καμώματα» των Οθωμανών Τούρκων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο κύριος λόγος που ασχολείται η Μόσχα αφορά το γεγονός ότι το Αιγαίο χρησιμοποιείται από  το ρωσικό ναυτικό . Ρωσικά πολεμικά πλοία μεταβαίνουν  συνεχώς στην Συρία  δια μέσω Αιγαίου  και  το Κρεμλίνο θέλει  ουρανό «αίθριο χωρίς σύννεφα», αλλά οι  Τούρκοι συνεχίζουν  ακάθεκτοι τον «χαβά τους»  στην κυριολεξία.    

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισέβαλαν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου  την Δευτέρα, σύμφωνα και με τις  στρατιωτικές αρχές, αναφέρει το ρωσικό portal.

Τα δύο  τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εισήλθαν στο ελληνικό εναέριο χώρο βορειοανατολικά πάνω από το  νησί των Οινουσσών  στο Αιγαίο Πέλαγος, σε υψόμετρο 9.000 πόδια.

Ελληνικά μαχητικά F-16 καταδίωξαν και πήραν την « ουρά»  όπως λένε οι αεροπόροι των τουρκικών αναγκάζοντας τους να γυρίσουν πίσω με την «ουρά στα σκέλια».

Το  ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει καταγράψει  πάνω από 1.400 περιπτώσεις παραβιάσεων του  ελληνικού εναερίου χώρου το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΑ.

Αυτό όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα την ελληνική  στρατιωτική ηγεσία στο σύνολο της είναι ο «τρόπος», ο «αριθμός» και «τύπος» των τουρκικών παραβιάσεων της Τουρκίας .

Αυτές  καταδεικνύουν σύμφωνα και με «ειδικούς τύπους»,  ότι βαίνουμε ολοταχώς για θερμό επεισόδιο με «προεκτάσεις» πάνω από το Αιγαίο στο οποίο θέλουν να έχουν λόγο οι Οθωμανοί.

Ας ξεκινήσουμε από τον αριθμό των παραβιάσεων της τουρκικής αεροπορίας. 1400 παραβιάσεις είναι τρομακτικός αριθμός, ούτε πόλεμο να είχαμε.

Υπενθυμίζουμε για τους γνώστες τέτοιων θεμάτων, για παράδειγμα  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ   οι «αδελφοί» των Τούρκων οι Αζέροι πραγματοποιούσαν 1500 ένοπλα επεισόδια το χρόνο με τα γνωστά αποτελέσματα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Έπειτα είναι ο «τρόπος» των παραβιάσεων , ο οποίος καταδεικνύει πλήρη απαξίωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων , ενώ οι Τούρκοι πιλότοι είναι έτοιμοι «δασκαλεμένοι» να κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν τους Έλληνες πιλότους με  τα γνωστά αποτελέσματα κατά καιρούς.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο «τύπος» και το «εύρος» των παραβιάσεων με στόχο την ελληνική αεράμυνα , την περικύκλωση νήσου, και τέλος με την de facto αναγνώριση τουρκικών δικαιωμάτων μετά 25ο παράλληλο στο Αιγαίο πέλαγος αλλά και την δημιουργία «Μεσογειακής ΑΟΖ».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,  η κυβέρνηση και Ερντογάν προσωπικά πολύ σύντομα θα θελήσουν να «ρεφάρουν» τις «σφαλιάρες» που τρώνε από Ανατολή και Δύση, ( ειδικά από τις ΗΠΑ), λόγω του κουρδικού,   με υποψήφιο θύμα την Ελλάδα.

Οφείλουμε στην ιστορία , στην θρησκεία μας και στον ελληνικό λαό να βρούμε μόνοι μας την έξοδο από το «τούνελ» , και όχι να περιμένουμε να μας την «δείξει» ο Τόμσεν , για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως ελληνικό έθνος.  Το γοργόν και χάρη έχει. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR