File

Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: «Αν οι Αρμένιοι στρατιώτες δεν θέλουν να πεθάνουν, τότε ας αποχωρήσουν από το Καραμπάχ»

Οι Αζέροι-Τούρκοι έχουν ξεφύγει τελείως , ζητώντας να αποχωρήσουν οι Αρμένιοι από τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιτέθηκε σε ξένο έδαφος, και απαίτησε από την Αρμενία να απελευθερώσει το   Καραμπάχ. Σύμφωνα με τον ίδιο , οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν  προκάλεσαν στα αρμενικά στρατεύματα «ένα καταστροφικό πλήγμα», αναφέρουν  διεθνή ΜΜΕ.

«Πιστεύω ότι στις 2 Απριλίου ήταν  ένα καλό μάθημα για αυτούς, για αυτό αν  δεν θέλουν να πεθάνουν και άλλοι  Αρμένιοι  στρατιώτες ,  ας αποσυρθούν  από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν .  Εμείς δεν κατακτήσαμε ξένα εδάφη..»,   αναφέρει ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων  «Interfax».Οι  δηλώσεις του  Aliyev  πραγματοποιήθηκαν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας του.

Ο ίδιος  έδωσε το στίγμα του και  τις προϋποθέσεις για την έναρξη μιας ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης.

«Μετά από αυτό ( κλιμάκωση της σύγκρουσης), εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε  στις διαπραγματεύσεις για το καλό των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν θέλουμε οι μητέρες στο Αζερμπαϊτζάν και της  Αρμενίας να χύνουν δάκρυα για τους νεκρούς γιους τους , εμείς όμως  απαιτούμε τα δικαιώματά μας ..»,  τόνισε ο Πρόεδρος.

Το πόσο «Τούρκοι» είναι οι Αζέροι φαίνεται στις δηλώσεις του Προέδρου τους , ο οποίος  μπορεί να ανέφερε για «μανάδες» και «νεκρούς γιούς»,  αλλά επί της ουσίας δεν πρόκειται να κάνει ούτε πιθαμή "πίσω" για αυτές τις μανάδες.

Το γεγονός στην προκειμένη περίπτωση είναι η ανεξήγητη «αποφασιστικότητα» του Αζερμπαϊτζάν να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ  με οποιαδήποτε κόστος.

Τουρκία, ΕΕ,  και ΗΠΑ στηρίζουν τους Αζέρους ενώ από την άλλη πλευρά η Ρωσία που υποστήριζε την Αρμενία δεν ακόμη «μιλήσει» πραγματικά .

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο ( Αγριεύουν τα πράγματα στην σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ενώ έχουμε συγκέντρωση αεροσκαφών και τακτικών πυραύλων!!), αναφέραμε ότι σύμφωνα με αρμενικά ΜΜΕ  για την υποστήριξη των  στρατιωτικών μονάδων της  Αρμενίας μετακινούνται  συγκροτήματα τακτικών πυραύλων «Tochka-U» και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων «Smerch».

Ο πόλεμος θα κλιμακωθεί και θα επεκταθεί και στον Καύκασο  όπως επιδιώκει άλλωστε η Δύση με τεράστιες συνέπειες για την περιοχή .

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR