World

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα καταπλεύσει το φθινόπωρο στην Μεσόγειο Θάλασσα

Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ»,   θα καταπλεύσει το φθινόπωρο στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, με νέα μαχητικά αεροσκάφη Su-33 και MiG-29K, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Πρόκειται για μία  άκρως αισιόδοξη «πρόβλεψη» διότι ούτε το ζήτημα της Συρίας είναι θετικά προβλέψιμο, ούτε οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας ούτε  φυσικά ένα ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος  στην Ελλάδα το καλοκαίρι .

Γενικώς η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου  ευρίσκεται σε μεγάλη «αναταραχή» και ενδέχεται το καλοκαίρι   να καταπλεύσει  τελικά  το  «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ»,  και όχι φυσικά το Φθινόπωρο όπως ανακοινώνουν σήμερα οι Ρώσοι.

Η κάθοδο του ρωσικού  αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» ανακοινώθηκε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS από στρατιωτικο-διπλωματική πηγή.

«Σύμφωνα με τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το αεροπλανοφόρο « Ναύαρχος Kuznetsov »το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο Θάλασσα, μαζί με ομάδα σκαφών αναλαμβάνοντας την διοίκηση του στόλου της Μεσογείου . Θα μεταφέρει αεροσκάφη Su-33, Su-25UTG και MiG-29K »,  δήλωσε η ίδια πηγή.

Κατά τους υπόλοιπους μήνες πριν από την έναρξη του απόπλου τα πληρώματα των ρωσικών αεροσκαφών "θα αυξήσουν τις δεξιότητες τους στις απονειώσεις και τις προσνειώσεις  στο κατάστρωμα ενός δοκιμαστικού καταστρώματος αεροπλανοφόρου στην περιοχή Yeisk», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα,  πηγή στην κεντρική διοίκηση του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι ο κατάπλους του «Kuznetsov» είχε  προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

Τώρα το αεροπλανοφόρο ευρίσκεται στο 35ο  ναυπηγείο στην περιοχή  Μουρμάνσκ, όπου διενεργούνται εργασίες .

Το αεροσκάφος MiG-29K είναι ένα μαχητικό ναυτικής εκδόσεως σχεδιασμένο για αεροπλανοφόρα , έχοντας σκοπό την απόκτηση εναέριας υπεροχής , καθώς και καταστροφής στόχων επιφανείας.

Τα αεροσκάφη MiG-29K έχουν   πραγματοποιήσει δοκιμές  στο «Kuznetsov» από το 2009, αλλά από τότε δεν είχε γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι πριν έξι μήνες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR