File

Ολόκληρη η Τουρκία ένα «ναρκοπέδιο». Νέα επίθεση του ΡΚΚ στο Ντιγιαρμπακίρ

Τουλάχιστον 14 Τούρκοι αστυνομικοί  σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν στο  Ντιγιαρμπακίρ μετά από επίθεση του ΡΚΚ  σε όχημα της αστυνομίας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πρόκειται για προσχεδιασμένη  επίθεση  με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα λεωφορείο που μετέφερε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη νοτιοανατολική επαρχία  του Ντιγιαρμπακίρ  την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

turkey

Οι αρχικές αναφορές δείχνουν μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κοντά σε ένα θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα. Οι τρομοκράτες  ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο δίπλα σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας την στιγμή που  αυτό διέρχονταν .

Το Ντιγιαρμπακίρ είναι  η μεγαλύτερη πόλη στην ΝΑ Τουρκία   στην οποία κατοικούν επί τω πλείστων Κούρδοι ,  έχοντας  πληγεί από  αλλεπάλληλα κύματα βίας και  επιθέσεις του ΡΚΚ .

Ce4gb4sXIAEr9MS

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για την οργάνωση  «γεράκια του Κουρδιστάν» , ένα  παρακλάδι του ΡΚΚ που έχει  πραγματοποιήσει δύο πολύνεκρες  βομβιστικές επιθέσεις φέτος στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Η πρώτη, στις 17 Φεβρουαρίου, με στόχο ένα στρατιωτικό λεωφορείο , σκοτώνοντας 29 ανθρώπους, οι περισσότεροι από  τους οποίους ήταν  στρατιώτες. Η δεύτερη, ακριβώς πριν ένα μήνα , σε ένα κατάμεστο  από κόσμο συγκοινωνιακό κόμβο σκοτώνοντας 37 ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων που έχει τρομοκρατήσει τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι δεν αισθάνονται ασφαλείς πουθενά μέσα στην χώρα τους.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεπερνά τα όρια , κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού και διάλυση της χώρας.

Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο ότι η Άγκυρα θα «αντιδράσει» είτε στην Βόρεια Συρία είτε στο Αιγαίο , προσπαθώντας να αλλάξει την κατάσταση αυτή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR