World

Η Ρωσική Ομοσπονδία προειδοποίησε τις ΗΠΑ σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία

Σε περίπτωση απουσίας  «απάντησης» των ΗΠΑ στις ρωσικές προτάσεις για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, η Ρωσία από τις 22 Μαρτίου θα  ξεκινήσει  «μονόπλευρη εφαρμογή των κανόνων» στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της  Κεντρικής  Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατηγό Sergey Rudskoy, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 25 Φεβρουαρίου, η Ρωσία είχε  αποστείλει  στις Ηνωμένες Πολιτείες  σχέδιο πρότασης επιβολής και  παρακολούθησης της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία.

Μετά την διασαφήνιση  της θέσης του Υπουργείου  Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ στις 5 Μαρτίου, απεστάλει και  νέο  σχέδιο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

«Σε περίπτωση απουσίας  απάντησης των ΗΠΑ σε αυτές τις προτάσεις, η Ρωσική Ομοσπονδία από τις 22 Μαρτίου θα  ξεκινήσει  μονόπλευρη εφαρμογή των κανόνων στο πλαίσιο της συμφωνίας»,  ανακοίνωσε ο ρωσικός  στρατός .

Ο Ρώσος Στρατηγός πρόσθεσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας είναι δυνατή μόνο μετά την «επιβεβαίωση»  τυχόν συστηματικών παραβιάσεων από ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης , στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στις 22 Φεβρουαρίου 2016.

«Όσον αφορά τις μονάδες που συμμορφώνονται με την κατάπαυση του πυρός,  του άμαχου πληθυσμού και των  μη στρατιωτικών στόχων  δεν θα εφαρμοστεί  στρατιωτική δύναμη»,  αναφέρει ο εκπρόσωπος του  ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στο πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Με την σειρά του, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε και για το ζήτημα της υποτιθέμενης μεταφοράς της Συρίας ρωσικών στρατιωτικών ελικοπτέρων.

«Όσο για αυτές τις πληροφορίες , φυσικά, η  καλύτερη ενημέρωση  για τέτοια θέματα είναι το Υπουργείο  Άμυνας», ανέφερε  ο ίδιος στο  «Interfax».

Νωρίτερα, το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Stratfor, ανακοίνωσε  ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες επιπλέον στρατιωτικά  ελικόπτερα  στην αεροπορική βάση της Λατάκειας.

«Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η Ρωσία  όχι μόνο επεκτείνει την υποδομή και τις εγκαταστάσεις στην αεροπορική βάση, αλλά μετακινεί  επίσης πρόσθετες δυνάμεις κατά τις τελευταίες ημέρες.

Αυτές περιλαμβάνουν επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και Ka-52, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν  για διάφορους σκοπούς: εκτός από την προστασία των δυνάμεων ,  μπορούν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν σε αποστολές   έρευνας και διάσωσης και στην παροχή υποστήριξης εναέριων και επίγειων  δυνάμεων», κατέληξε το αμερικανικό ινστιτούτο .

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Η Ρωσία αναπτύσσει υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 στην αεροπορική βάση Hmeemeem στην Συρία) , είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Μόσχα παρά τις εξαγγελίες της περί «αποχώρησης», αποστέλλει επιθετικά υπερσύγχρονα ελικόπτερα Ka-52  τις τελευταίες ημέρες στην  αεροπορική βάση Hmeymim.

Γίνεται απόλυτα  σαφές ότι οι Ρώσοι απέσυραν μεν δυνάμεις και μέσα από την Συρία, αλλά σταδιακά εγκαθιστούν  στην περιοχή υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα  με σκοπό το πλήρη έλεγχο της Συρίας. Η Ρωσία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Συρία ΠΟΤΕ.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR