World

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλων προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν  εκτόξευση   βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας, αναφέρει το  Πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

Οι πύραυλοι διέγραψαν τροχιά  για περίπου 200 χιλιόμετρα πριν πέσουν στην θάλασσα προερχόμενοι από  την ανατολική ακτή της χερσονήσου της Κορέας, ανακοίνωσε το  Γενικό  Επιτελείο του  Στρατού της Νότιας Κορέας σύμφωνα με το ρωσικό  πρακτορείο ειδήσεων RT.

Οι  νοτιοκορεάτες  στρατιωτικοί  είπαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την βορειοανατολική πόλη Χαμχούνγκ γύρω στις 15:19 (6:19 GMT).

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας τέθηκαν αμέσως  σε συναγερμό σχετικά με την κίνηση αυτή , τηρώντας όμως  αυξημένη αμυντική στάση», ανέφερε αξιωματούχος  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αυτή η τελευταία εκτόξευση έρχεται μερικές μέρες μετά την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ. Ο  ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Un είπε ότι  θα πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων με  πυρηνική γόμωση.

«Μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με  πυρηνική κεφαλή και μια δοκιμή ενός   νέου είδους πυραύλου που θα μεταφέρει  πυρηνικές κεφαλές θα διεξαχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητας πυρηνικής επίθεσης της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε ο Κιμ σύμφωνα με το  κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ( KCNA).

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις αυξάνοντας την ένταση με την Βόρειο Κορέα), τονίσαμε την ισχυρότατη αμερικανική παρουσία στην Νότια Κορέα ενόψει εξελίξεων στην κορεατική χερσόνησο.

Το  αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS C Stennis John ευρίσκεται στο λιμάνι της Πουσάν, λαμβάνοντας   μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις που συμμετέχουν  στρατεύματα από τις  ΗΠΑ και  δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων που διαθέτουν σύστημα AEGIS, συνοδεύουν  το αεροπλανοφόρο, θα καταπλεύσει στο λιμάνι Πουσάν  στην νότιο-ανατολική ακτή της Νότιας Κορέας, 450 χιλιόμετρα από τη Σεούλ.

Η δημιουργία ενός νέου μετώπου για τις ΗΠΑ στην περιοχή αυτή μετά από  70 χρόνια φέρνει στον νου άσχημους συνειρμούς.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR