File

Η Ελλάδα Πρέπει να Κλείσει τα Σύνορα προς τα Σκόπια – Να μη Δεχθεί καμία Επαναπροώθηση

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Αυτό που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία ορισμένων, να πουν την αλήθεια στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, ότι δηλαδή μπορούν μαζικά να σπάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς βορρά, αποτελεί την μοναδική λύση στο αδιέξοδο, που έχει επιφέρει τα πράγματα τόσο η ΕΕ όσο και οι διάφορες εξωθεσμικές συμμαχίες Αυστριακών και Ιταλών. Είναι αυτό που με λίγο διαφορετικό τρόπο υποστηρίξαμε σε πρόσφατα άρθρα μας, απλά θα πρέπει να γίνει πιο οργανωμένα με σχέδιο και στρατιωτική υποστήριξη και σκέψη. Όμως και αυτό που έγινε δηλαδή η μαζική κίνηση προσφύγων ώστε ορισμένοι να κατορθώσουν να μπουν στα Σκόπια από αφύλακτα περάσματα, είναι μια αρχή και πλέον η Πολιτεία θα πρέπει να το στηρίξει αφενός κλείνοντας τα σύνορα με τα Σκόπια ώστε να μην μπορεί να γίνει καμία επαναπροώθηση αφετέρου απειλώντας με αυτή την ανθρωπιστική βόμβα όλους αυτούς τους γελοίους που σήκωσαν φράχτες στην Ελλάδα, προβαίνοντας σε μια εχθρική πράξη.    

Έτσι, περίπου 1.000 άνθρωποι μπήκαν χθες στα Σκόπια από διαφορετικές περιοχές, μακριά από τον φράχτη προκαλώντας την οργή της σκοπιανής κυβέρνησης !!!!!!!!!! η οποία αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα τους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εικόνες χθες ήταν συγκλονιστικές καθώς ηλικιωμένοι ή μικρά παιδάκια έκαναν πορεία 8 χιλιομέτρων μέσα από χείμαρρους και επικίνδυνα περάσματα για να φύγουν από την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ σε διπλωματικό επεισόδιο με ιδιαίτερες εντάσεις και αλληλοκατηγορίες, εξελίσσεται αυτή η μαζική είσοδος μεταναστών στα εδάφη των Σκοπίων αλλά και το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο που παρακινούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες να «σπάσουν» τα σύνορα και να φύγουν από την Ελλάδα.

Από την ώρα της εισόδου στα Σκόπια ο Στρατός και η Αστυνομία των Σκοπίων έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τη σύλληψη όλων αυτών των ατόμων. Στη συνέχεια οι αρχές της ΠΓΔΜ σχεδιάζουν να επιστρέψουν τους ανθρώπους αυτούς στην Ελλάδα και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει.

Θεωρούμε ότι η πολιτική τοποθέτηση του καθενός δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια σε αντικειμενικά γεγονότα. Υπάρχουν σήμερα εχθρικές προς την Ελλάδα χώρες που έχουν προβεί σε εχθρικές πράξεις όπως είναι το κλείσιμο των συνόρων. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλους αυτούς με τον ίδιο τρόπο και με βάση την αρχή ότι, εκεί που σταματάει η συνεργασία και η διπλωματία αρχίζουν άλλες πράξεις, όχι απαραίτητα άμεσα ο πόλεμος, αλλά πρέπει να προηγηθούν δυναμικές ενέργειες σαν προειδοποίηση ότι η Χώρα μας είναι αποφασισμένη για όλα. Η Ελλάδα θα πρέπει να μην δεχθεί καμία επαναπροώθηση και να κλείσει τα σύνορα με τα Σκόπια.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Παρακάτω σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη :

«ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  1. Τα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά.
  2. Δεν θα υπάρχουν λεωφορεία ή τρένα να σας μεταφέρουν στη Γερμανία.
  3. Το πιο πιθανό είναι πως όποιος θα μείνει στην Ελλάδα θα απελαθεί στην Τουρκία.
  4.  Όποιος καταφέρει να περάσει με μη νόμιμο τρόπο προς χώρες της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης θα καταφέρει να παραμείνει. (Η Γερμανία ακόμα υποδέχεται τους πρόσφυγες).
  5. Το πιο πιθανό είναι πως θα εκκενωθεί το CAMP της Ειδομένης στις επόμενες μέρες. Πιθανόν θα σας πάνε σε δομές της Ελληνικής Κυβέρνησης όπου από κει θα σας επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.

Η ΛΥΣΗ

  1. Ο Φράχτης που είναι τοποθετημένος μπροστά σας είναι για να σας αποπροσανατολίσει και να νομίζετε πως τα σύνορα είναι κλειστά. Ο Φράχτης τελειώνει στα πέντε (5) χιλιόμετρα από εδώ, όπου μετά δεν υπάρχει φράχτης να σας αποτρέψει να μπείτε στα Σκόπια. Μπορείτε να περάσετε από κει (κοιτάξτε το χάρτη).
  2. Εάν μετακινηθείτε σε μικρές ομάδες ή μόνοι σας θα καταφέρει η αστυνομία των συνόρων ή ο στρατός να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει στην Ελλάδα.
  3. Εάν όμως μαζευτείτε περάσουν χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα δεν θα μπορέσει η Αστυνομία να σας σταματήσει και να σας επιστρέψει. Ας βρεθούμε την Δευτέρα και ώρα 14:00 στην είσοδο του CAMP για να περάσουμε τα σύνορα όλοι μαζί. Σας παρακαλώ να κοιτάξτε το χάρτη για να γνωρίζετε τη διαδρομή και τον τόπο συνάντησης».

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR