File

Οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι συγκυριακές αλλά διαθέτουν βαθιές ρίζες

Με αφορμή τον εορτασμό του ρωσικού έτους στην Ελλάδα , οι πολίτες στην χώρα μας γίνονται κοινωνοί του τεραστίου «ενδιαφέροντος» που καταδεικνύει η Μόσχα και το οποίο μέρα με την μέρα μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ.

Αυτές τις δηλώσεις επισημαίνουμε στους αναγνώστες μας δεν τις αναδεικνύουν τα επίσημα κανάλια και ΜΜΕ στην χώρα μας .

«Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος  δεν υπόκεινται σε συγκυριακές επιδράσεις, είναι σε άνοδο και είναι ένας από τους παράγοντες  σταθερότητας στην Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Πρικχόντκο  σε  συνέντευξη του  με Έλληνες δημοσιογράφους, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

«Το προνόμιο των Ελλήνο-ρωσικών  σχέσεων είναι ότι (αυτές), ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμβάν στον κόσμο, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει επί του παρόντος η Ελλάδα ,  δεν υπόκεινται σε τυχόν συγκυριακές επιδράσεις. Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται σε  αύξουσα  γραμμή,   είναι σταθερές, ευέλικτες, και είναι αμοιβαία πολύ εμπιστευτικού χαρακτήρα », τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής κυβερνητικής αποστολής στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η οικονομική κατάσταση στον κόσμο και  στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει αρνητικές πτυχές που σχετίζονται με την επιβράδυνση της ανάπτυξης του κύκλου εργασιών.

«Εμείς στην  ρωσική κυβέρνηση πιστεύουμε ότι αυτές οι δυσκολίες είναι προσωρινού χαρακτήρα υπό την έννοια αυτή, και εκτιμούμε ότι οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας, είναι  σταθερές, αξιόπιστες και προπάντων προβλέψιμες. Είναι ένα από τα στοιχεία της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας στην Ευρώπη», είπε ο ίδιος .

«Δεν συμφωνώ ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι ευνοϊκή για  επενδύσεις», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος «χτυπώντας» καμπανάκι στην ελληνική κυβέρνηση .

«Οι επαφές μου με τους εκπροσώπους  μεγάλων ρωσικών εταιρειών μου λένε ότι οι επιχειρηματίες της χώρας μου δεν  αποθαρρύνονται από τις δυσκολίες που   αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Αντίθετα, εκτιμούν ότι υπάρχουν  πρόσθετες ευκαιρίες σήμερα για την ανάπτυξη νέων σχέσεων καθώς και για την ενίσχυση των ήδη  υφιστάμενων επαφών με Έλληνες  συναδέλφους τους. Πάντα συνεργαζόμαστε μαζί ως  πρότυπο φιλίας , μέσα σε ένα άνετο περιβάλλον. Εσείς  εδώ στην Ελλάδα, και εμείς στην Ρωσία ευρισκόμαστε  αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, και οι προκλήσεις αυτές είναι μια νέα ευκαιρία »,  δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός . !!

«Το κύριο ζήτημα για να διατηρηθεί  μια σταθερή και συνεχή αξιόπιστη σχέση είναι ο  διαρκής διάλογος , καθώς είναι ανάγκη η γραμμή της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί  με την  επιχειρηματική κοινότητα»,  πρόσθεσε.

Ο  Σεργκέι Πρικχόντκο   είπε επίσης ότι ένας από τους στόχους της Ρωσίας για την Ελλάδα,  επ’ ευκαιρία του εορτασμού του ρωσικού έτους,   είναι η δημιουργία νέων ευκαιριών για  επαφές όχι μόνο στον πολιτισμό, αλλά και στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης,  της τεχνολογίας στον τομέα της νεολαίας καθώς και σε άλλους «τομείς» .

Δεν το είπε αλλά το εννοεί ο Ρώσος εκπρόσωπος του Β.Πούτιν,  για τον αμυντικό τομέα.

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινό εχθρό την γειτονική Τουρκία , και είμαστε και δύο χώρες που είμαστε κάθετα ενάντια στο σχέδιο του Ερντογάν για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι Ρώσοι για τους δικούς τους λόγους , εμείς για τους δικούς μας λόγους, για αυτό  οφείλουμε να συνεργαστούμε με σκοπό να αποτρέψουμε την εισβολή του Ισλάμ στην πατρίδα μας και στην Ανατολική  Μεσόγειο.

Μαζί  συνεργαστήκαμε στα δύσκολα χρόνια τους εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 και διώξαμε την Τουρκιά από την περιοχή μας , το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν ο κίνδυνος όμως παρέμεινε και μάλιστα μεγάλωσε επικίνδυνα και για τους δυο  μας   .

Για αυτό ως ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας άξονα ο οποίος θα αποκρούσει τον ισλαμικό άξονα .

Για όσους νομίζουν ότι ο νέος πόλεμος δεν θα είναι θρησκευτικός , υπενθυμίσουμε το χθεσινό άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Ιδού τι ετοιμάζουν! Ο «στρατός του Μωάμεθ» έτοιμος να κατακτήσει την Ευρώπη), με το οποίο δείχνουμε τι ετοιμάζουν οι «Αγαρηνοί».

Την Ευρώπη θα την σώσουν και πάλι  οι ορθόδοξοι χριστιανοί , διότι οι δυτικοί «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR