File

Την «έδεσαν» καλά την Τουρκία στο Αιγαίο οι Γερμανοί . Ξεκινά η αποστολή του ΝΑΤΟ

 

Μεγάλο παρασκήνιο υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα  σε σχέση με την τουρκική συμμετοχή στο Αιγαίο, κάτι το οποίο έχει εξοργίσει την Γερμανία, για αυτό και ο Γερμανός διοικητής της νατοϊκής δύναμης μετέβη στο ΓΕΕΘΑ , για να μελετήσει  τους χάρτες  μαζί με Έλληνες επιτελείς.  

Η τουρκική φρεγάτα «TCG-Barbaros-(F-244)», εν τέλει αποφασίστηκε να συμμετέχει σε αποστολή  στο Αιγαίο Πέλαγος, με σκοπό να  λάβει μέρος στην μοίρα SNMG2 του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με δημοσίευμα .

Όμως το  τουρκικό σκάφος, θα πραγματοποιεί αποστολές  κυρίως στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και μόνο με  διαταγές του  διοικητής της μοίρας  θα δύναται  να πλεύσει αλλού.Κοινώς διατάζει ο " Φρίτς " και τα σκυλιά δεμένα, από  την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

 Είδαν και απόειδαν οι Γερμανοί αξιωματικοί και κατανόησαν με ποιους " Ανατολίτες " είχαν να κάνουν και εφάρμοσαν άλλη τακτική τηρώντας "αποστάσεις".  

Η Φρεγάτα TCG Barbaros θα διεξάγει, επίσης περιπολίες  επιτήρησης της τουρκικής ακτής για να αποτραπεί η μεταφορά  λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Η ανάπτυξη  πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να μειωθεί η ροή της παράνομης μετανάστευσης προς την ΕΕ ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και της  Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ στις 8 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

Η απόφαση για την αποστολή μιας δεύτερης ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε ε στις 11 Φεβρουαρίου σε μια συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των 28 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με διασυνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, Frontex, 68.000 μετανάστες μετακινήθηκαν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Τουρκίας τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ποσοστό που ξεπερνά κατά  38 φορές το ποσοστό του  Ιανουαρίου  του περασμένου έτους.

Το 2015, περίπου 1,8 εκατομμύρια μετανάστες  ήρθαν στην ΕΕ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR