Science

Κατσαρίδα ρομπότ θα είναι ο νέος τύπος κατασκόπων της νέας εποχής(ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρώσοι επιστήμονες και μηχανικοί από το τεχνολογικό  πανεπιστημιακό ινστιτούτο  Immanuel Kant του Καλίνινγκραντ δημιούργησαν ένα ρομπότ-κατσαρίδα χρησιμοποιώντας την πραγματική εικόνα ενός τέτοιου ζωυφίου  πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο  Υπουργός Παιδείας και Επιστημών, Ντμίτρι Λιβάνωφ , επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο στο Καλίνινγκραντ, όπου του έγινε παρουσίαση διαφόρων επιτευγμάτων και τεχνικών εξελίξεων  από τους επιστήμονες. Μεταξύ αυτών ήταν και η περίφημη «Roboroach», η Κατσαρίδα Κατάσκοπος , ένα  επίτευγμα εμπνευσμένο από την φύση .

Το επίτευγμα αυτό είναι το αποκορύφωμα της ενοποίησης των βιοεπιστημών με την μηχανική και τις φυσικές επιστήμες.

Η δημιουργία της κατσαρίδας-ρομπότ πήρε 7 μήνες. Ρωσική εταιρεία η οποία ήταν ο φερόμενος ως «πελάτης» αυτής της καινοτομίας ήθελε το ρομπότ να διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να ήταν  εξωτερικά παρόμοιο με μία κατσαρίδα, θα πρέπει να είχε  το φυσικό μέγεθος μιας κατσαρίδας και θα πρέπει να είχε  και το μοτίβο συμπεριφοράς που θα προσομοιάζει με ζωντανή κατσαρίδα .

Η κατσαρίδα ρομπότ έχει μήκος 10 cm και ταξιδεύει με ταχύτητα 30 cm / sec. Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ευαίσθητα συστήματα ανίχνευσης  στο φως, επικοινωνία και αισθητήρες για την ανίχνευση εμποδίων καθώς  για την αποφυγή τους. Το ρομπότ μπορεί να «δράσει» με την χρησιμοποίηση μια τυποποιημένης εφαρμογής από  ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης μπορεί  να μεταφέρει έως και 10 γραμμάρια ωφέλιμου φορτίου, κάτι που το  καθιστά ενδιαφέρον για τον ρωσικό  στρατό, διότι εφοδιασμένο με μια μικροσκοπική  φορητή κάμερα μπορεί να διεισδύσει σε δυσπρόσιτα σημεία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ρώσος υπουργός όχι μόνο εξέτασε την κατσαρίδα-ρομπότ , αλλά  προσπάθησε να την κινήσει με την χρήση ενός  μικροσκοπικού  τηλεχειριστηρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του  ρωσικού Υπουργείου Παιδείας, η συσκευή αυτή θα πρέπει να βγει  σε μαζική παραγωγή, επειδή  θα άρεσε στην νεολαία  σίγουρα και  θα την  βοηθούσε σημαντικά ως πηγή έμπνευσης  για να ενδιαφερθεί  για την ρομποτική .

Η ρομποτική είναι επιστήμη του μέλλοντος, η οποία θα κατακλύσει την καθημερινή ζωή με δεκάδες εφαρμογές  . Επίσης ρομπότ παντός τύπου είναι άκρως απαραίτητα σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις του κόσμου , τα οποία θα αντικαταστήσουν τον ανθρώπινο παράγοντα εισάγοντας μια νέα εποχή.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Νewsweek: O νέος ρωσικός στρατός των ρομπότ), είχαμε αναφέρει ότι αυτήν την στιγμή η Ρωσία ευρίσκεται σε οργασμό όσον αφορά τον τομέα της ρομποτικής , ο οποίος  μάλιστα  αποτελεί μέρος ενός προγράμματος για τον νέο  ρωσικό  στρατό  του 2020.

https://youtu.be/coZTsFP8WFw

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR