National affairs

Σε αυτά τα φέρετρα ακουμπά η Ελλάδα

Βουρκωμένα μάτια στις εξόδιες ακολουθίες για τους δύο υποπλοιάρχους που χάθηκαν άδικα!

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου τους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε απόκρημνη πλαγιά της Κινάρου.

Η αυλαία στην ανείπωτη τραγωδία θα πέσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιλιον, όπου θα τελεστεί η κηδεία του ανθυπασπιστή Ελευθερίου (Λευτέρης) Ευάγγελου, που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο.

Η εξόδιος ακολουθία για τον 37χρονο κυβερνήτη του ελικοπτέρου AB-212, υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, τελέστηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το φέρετρο σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία, άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο «αντίο», φωνάζοντας «αθάνατος».

Ο θρήνος και η συγκίνηση κυριάρχησαν και στην κηδεία του 34χρονου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρια Ναυπλίου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τραγικές φιγούρες, η μητέρα του υποπλοιάρχου και η σύζυγός του, που σε λίγες εβδομάδες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

¡»«Õ¡ -  «ƒ≈…¡ ‘œ’ ’–œ–Àœ…¡—◊œ’ ¡Õ¡”‘¡”…œ’ ‘œ’À…‘”« ”‘œÕ ….Õ. Ã≈‘¡Ãœ—÷Ÿ”≈Ÿ” ‘œ’ ”Ÿ‘«—œ”, ”‘« Ã≈‘¡Ãœ—÷Ÿ”« (EUROKINISSI/”‘≈À…œ” ”‘≈÷¡Õœ’)Συγκλονιστικές στιγμές

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία ενός εκπαιδευτή και συμμαθητή του στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών.
«Διάλεξες το δύσκολο μονοπάτι, αυτό της αρετής και της τόλμης.
Υποκλίνομαι μπροστά σου με σεβασμό.

Υποκλίνομαι στη σύζυγό σου και στους γονείς σου.
Οι καρδιές του έθνους σήμερα χτυπούν για εσένα.

Τελείωσες δεύτερος στην τάξη, τώρα είσαι οδηγός της τάξης μας, που χαράζει πορεία προς την αξία και την αρετή» είπε και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η σορός του 34χρονου ήρωα ήταν τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, ενώ σε ένδειξη πένθους οι σημαίες στην πόλη του Ναυπλίου κυμάτιζαν χθες μεσίστιες με εντολή του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

Δικογραφία για τον υβριστή των ηρώων
Δικογραφία για προσβολή της μνήμης των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη νήσο Κίναρο, σχηματίστηκε σε βάρος ενός 25χρονου γνωστού tattoo artist.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο για τη μνήμη του αξιωματικών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε δεχτεί μεγάλο αριθμό καταγγελιών από πολίτες, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης ανάρτησης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθώς οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω διαδικτύου, τη βία και το μίσος.
Συγκεκριμένα, στάλθηκε επίσημο αίτημα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και τη διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση παρόμοιων αναρτήσεων.

Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
πηγη

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR