World

Ιρανικό Drone έκανε πτήση πάνω από αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο (ΒΙΝΤΕΟ) !!

Ένα ιρανικό  μη επανδρωμένο αερόχημα Drone  πέταξε πάνω από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο περσικό  Κόλπο και τράβηξε  βίντεο από την πτήση του, αναφέρουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσιεύματα .

Το  Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Mehr  του Ιράν αποκάλυψε  ότι το βίντεο ελήφθη από ιρανικό  αναγνωριστικό drone , ως μέρος των ναυτικών ασκήσεων  με την κωδική ονομασία velayat-94.

CZ453F2UAAAeSyJ

« Αυτή η πτήση πραγματοποιήθηκε  την τρίτη ημέρα της  διακλαδικής ασκήσεως «velayat-94» , κατά την οποία μη επανδρωμένο αερόχημα του ιρανικού ναυτικού κατάφερε να αποσπάσει  ακριβείς φωτογραφίες των συστημάτων που είναι εγκατεστημένα στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Οι  φωτογραφίες  που τράβηξε το ιρανικό drone απεστάλησαν  στο γενικό επιτελείο στην Τεχεράνη», δήλωσε ο Υποδιοικητής  του ιρανικού ναυτικού υποναύαρχος. Σαγιέντ Μαχμούντ Μουσαβί.

Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2016 σε μια περιοχή που ορίζεται από την ανατολική πλευρά του Ορμούζ Στενών, στην Θάλασσα του Ομάν, στο βόρειο Ινδικό Ωκεανό και τον 10ο Παράλληλο στα  βόρεια.

Ο στόχος της ιρανικής διακλαδικής άσκησης «velayat-94» είναι να «αποδειχθεί η ικανότητά και την εξουσία του Ιράν στην διατήρηση της ασφάλειας στις θάλασσες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η κόντρα μεταξύ των Ηνωμένων πολιτειών και του Ιράν έχει αυξηθεί στην περιοχή σε άλλο επίπεδο. Η στάση όμως των Ιρανών και η « σιγουριά» που εκπέμπουν προδικάζουν ότι «πίσω»  τους ευρίσκονται κυρίως οι Ρώσοι.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί  συζητήσεως προμήθειας  από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, των  ρωσικών πυραύλων Bastion, οι οποίοι έχουν εμβέλεια 600 χλμ., σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr , με τίτλο: Η Τεχεράνη ενδιαφέρεται για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα «Bastion» που αποτελεί μέγα κίνδυνο για τα αμερικανικά σκάφη.

Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία της ακτής που εκτείνεται πάνω από 600 χιλιόμετρα. Η κύρια δύναμη κρούσης του «Bastion» είναι το υπερηχητικό  βλήμα «Onyx» αλλά τώρα και  τον πύραυλο «Yakhont», το οποίο δύναται να καταστρέψει πολεμικά  πλοία όλων των κατηγοριών και τύπων,  που κινούνται είτε ανεξάρτητα είτε  σε ομάδες πλοίων.

Υπάρχει η «υπόνοια» ότι σε ιρανικό έδαφος πιθανόν να υπάρχουν κάποια «κομμάτια» του ρωσικού συστήματος αυτού για «δοκιμές».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR