National affairs

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε την Τουρκία για νέα πρόκληση στο Αιγαίο Πέλαγος

«Ως γνωστόν  χθες με άκρως προκλητικό τρόπο , τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο της πατρίδος μας, και πραγματοποίησαν  υπερπτήση  άνωθεν της Ν. Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών», τόνισε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν στην ουσία προσβολή στην τελετή που υλοποιούν κάθε  χρόνο οι Έλληνες αξιωματούχοι , στο σημείο που χάθηκαν οι πιλότοι του μοιραίου ελικοπτέρου το βράδυ της νύκτας της κρίσης των Ιμίων» , συνέχισε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και θέλω να πω με αφορμή αυτήν την επέτειο  εθνικής μνήμης, ότι τα σχέδια αυτά δεν θα ευοδωθούν.  Ακόμα και σήμερα, ενώ υλοποιούσαμε  κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των ηρώων, από τα  26 χιλιάδες πόδια,  νότια των Ιμίων,  τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, και τα οποία  αναχαιτίστηκαν αμέσως από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία»,  είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι θέλουν τον διάλογο για την ειρήνη, αλλά καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να συνοδεύεται από ιταμές παραχωρήσεις , συζητήσεις πάνω στα εθνικά θέματα,  και τους στόχους της  εθνικής μας πολιτικής  για την άμυνα της χώρας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Η Τουρκία αργά και μεθοδικά, όπως έκανε και με την κρίση στα Ίμια, συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της στο Αιγαίο με σκοπό την συν-διαχείριση των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που ανήκουν στην Ελλάδα .

Σκοπός των νέο-οθωμανών είναι η πλήρη αμφισβήτηση , των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα νησιά μας με σκοπό την «υφαρπαγή» μέσω στρατιωτικής επέμβασης σε ελληνικό νησί με «κομβική» γεωγραφική θέση.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ποιο είναι το απώτερο σχέδιο της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος με αφορμή την εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδος, αναφέραμε ότι  οι  Τούρκοι επιδιώκουν  να ελέγξουν στρατιωτικά το μισό Αιγαίο, και το κυριότερο θέλουν να καταλάβουν στρατιωτικά 16  ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία “κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα” όπως αναφέρει ο συνεργάτης του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η τουρκική πολιτική είναι διαχρονική και ξεκινά από τον « σφαγέα» των Ελλήνων τον Κεμάλ , ο οποίος άφησε παρακαταθήκη την κατάληψη του Αιγαίου και της δυτικής Θράκης, σύμφωνα με Έλληνα Στρατηγό ε.α.

Το δόγμα αυτό συμφωνήθηκε, εγκρίθηκε και υλοποιείται κατά γράμμα απλό όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις από το 1923 και εντεύθεν.

Η συγκυρία όμως και   οι τωρινές γεωπολιτικές  «συνθήκες», θα εμποδίσουν στην υλοποίηση αυτού του άνομου σχεδίου. Αυτή η περιβόητη τουρκικής εκφάνσεως « Μεγάλη Ιδέα» θα χαθεί μαζί με το σημερινό κράτος της Τουρκίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR