World

Αλβανοί του ISIS αλωνίζουν στον Κυβερνοχώρο - Έκλεψαν Στοιχεία 1000 και πλέον Στελεχών Αμερικανικού Στρατιωτικού Προσωπικού

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι Αλβανός του Κοσόβου κατηγορείται για απόσπαση στοιχείων Αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και αποστολή τους στο Ισλαμικό Κράτος αφού είναι πασίγνωστο ότι το Κόσσοβο μαζί με την Αλβανία και τη Βοσνία αποτελούν κέντρα των τζιχαντιστών στα Βαλκάνια. Απλά το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την ήδη γνωστή κατάσταση ειδικά στα Βαλκάνια.

Έτσι ένας Αλβανός Κοσοβάρος προσήχθη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια με την κατηγορία ηλεκτρονικής κλοπής στοιχείων για πάνω από 1000 άτομα στρατιωτικού αμερικανικού προσωπικού και αποστολής τους στο Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, για τον 20χρονο Ardit Ferizi έναν πολίτη του Κοσόβου στον οποίο απαγγέλθηκαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο κατηγορούμενος συνελήφθει στη Μαλαισία τον περασμένο Οκτώβριο και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι αποτελεί τον αρχηγό μιας ομάδας  hacking που μπόρεσε να μπει και να κλέψει στοιχεία του στρατιωτικού προσωπικού από τον αμερικανικό σέρβερ. Μάλιστα η Ομάδα παρουσιάστηκε σύμφωνα με tweet να ανήκει στην Διοίκηση Hacking του Ισλαμικού Κράτους.

Θεωρούμε το περιστατικό εξαιρετικά σημαντικό και ενδεικτικό του βαθμού επικινδυνότητας όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος. Εάν οι ίδιοι οι Αμερικανοί είναι ευάλωτοι σε τέτοιες επιθέσεις αυτό αποτελεί προειδοποίηση για όλη τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια όπου δρουν ανενόχλητες τέτοιες ομάδες. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ας έχουν τον νου τους , σε αυτό τον ύπουλο εχθρό.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR