World

Η ΜΙΤ υποπτεύεται την Ρωσία για προμήθεια αντιαρματικών RPG-7 και Kornet -Ε στον ΡΚΚ, διαμέσου Συρίας!

Το κακό μπελά τους αντιμετωπίzουν τα τουρκικά άρματα μάχης που έχουν συγκεντρωθεί στην ΝΑ Τουρκία και συμμετέχουν μαζικά σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των κούρδων.

Σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και ενημερωτικό δελτίο «Intelligence on-line», η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών Milli Istihbarat Teskilati (MIT),  ανησυχεί έντονα για την σημαντική προμήθεια εκατοντάδων φορητών αντιαρματικών συστημάτων  RPG-7 στους Κούρδους μαχητές  του ΡΚΚ  από την Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Μάλιστα η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών εδώ και λίγες εβδομάδες υποπτεύεται τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ( Συρία )   για την παροχή όπλων προς  τους Κούρδους της Συρίας  και τις Λαϊκές  Μονάδες Προστασίας ( Yekîneyên Parastina Gel, YPG.).

Με την σειρά της η κουρδική οργάνωση YPG μεταφέρει με ειδικές συσκευασίες εκατοντάδες τα αντιαρματικά συστήματα με την βοήθεια των εκατοντάδων μελών της στους μαχητές  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος,  στο έδαφος της ίδιας της Τουρκίας.!!

Η Άγκυρα φοβάται  επίσης ότι ακόμη πιο πολλά εξελιγμένα  ρωσικά αντιαρματικά συστήματα  τύπου  "Kornet -Ε", θα πέσουν στα  χέρια των Κούρδων  που δραστηριοποιούνται στο έδαφος της Τουρκίας, δια μέσου Συρίας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι  ήδη οι Κούρδοι μαχητές τσακίζουν στην  κυριολεξία τα τουρκικά  άρματα μάχης M48 A5   και   SABRA  που εισέρχονται σε κατοικημένες πόλεις στις νοτιοανατολικές περιοχές , με ρωσικούς πυραύλους, ενώ χρησιμοποιούνται και κατά οχημάτων του τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής.

Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, αποκαλύπτει το «λογικό» σχέδιο εμπλοκής της Ρωσίας στον εμφύλιο εντός του τουρκικού εδάφους, ο  οποίος αποτελεί όνειδος για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Ο τουρκικός στρατός έχοντας την «βρώμικη ανοχή» της Δύσης και της ΕΕ, σκοτώνει αδιακρίτως Κούρδους (γυναίκες , παιδιά , άνδρες), οι οποίοι πολεμούν για την ανεξαρτησία της φυλής τους.

Εκτιμήσεις έγκυρων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ειδικά το τελευταία 24ωρα ,  η πολεμική εμπλοκή Ρωσίας και Τουρκίας έρχεται  «πολύ  πιο κοντά» λόγω της αλαζονικής πολιτικής της Άγκυρας .

Οι Τούρκοι τα βάζουν με αντιπάλους και δυνάμεις πέρα και πάνω από τις στρατιωτικές δυνατότητες τους , με το αποτέλεσμα σε μια τέτοια περίπτωση  να είναι συντριπτικά εις βάρος τους.

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ο Κύβος ερρίφθη! Δήλωση «πολέμου» ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία από τον Τούρκο Πρόεδρο) είχαμε προειδοποιήσει για την επικείμενη σύγκρουση, ειδικά μετά τις δηλώσεις του Τούρκου  Προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τις οποίες  η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ  στην Ρωσία να δημιουργήσει  μια  στρατιωτική βάση στην βόρεια Συρία.

Κοντοζυγώνει η ώρα της σύγκρουσης Ρωσίας και Τουρκίας , αυτό άλλωστε δείχνουν όλες οι ενδείξεις.

 

https://youtu.be/TubuGKFEJYg?t=16

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR