World

Που το «πάει» ο Ερντογάν, μετά την έκρηξη στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η έκρηξη στην αποκαλούμενη τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης κοντά στην πλατεία Sultanahmet αποτελεί πλήγμα σαφώς  για την ήδη δοκιμαζόμενη από την εμφύλια σύρραξη,  Τουρκία .

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από  δεκαπέντε. Ο ακριβής λόγος για το συμβάν εξακολουθεί να είναι άγνωστος , ενώ  η έκρηξη πιθανόν να  είναι προϊόν επίθεσης αυτοκτονίας, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti.

Τα αίτια όμως αυτής της  βίαιης πράξης  αυτής από τους «αγνώστους» πιθανόν συριακής κατά τον Πρόεδρο της χώρας  βομβιστές,  υποκρύπτει σαφώς σχέδιο ενδεχόμενης άμεσης και αιφνιδιαστικής εισβολής στην Βόρειο Συρία " τύπου Ιράκ"   .

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε μια δήλωση που ότι φαίνεται "κρύβει"  πολλά πράγματα. Πιθανότατα να  πρόκειται για μία προβοκάτσια όπως ήταν η έκρηξη στην Άγκυρα κατά  την διάρκεια πορείας με δεκάδες θύματα,  μετά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος με τους Κούρδους.

Με διάγγελμά του απευθύνθηκε στον τουρκικό λαό ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την έκρηξη. Αφού ενημέρωσε πως μεταξύ των θυμάτων είναι τόσο Τούρκοι όσο και τουρίστες, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και συνέχισε, λέγοντας πως κατά την άποψή του, η πολύνεκρη έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο Σύρου βομβιστή ή βομβίστριας.   Η Τουρκία στέκεται ενωμένη και με αλληλεγγύη απέναντι στους τρομοκράτες", είπε ο ίδιος .

Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν εδώ και μεγάλο διάστημα ότι ο τουρκικός στρατός φουλάρει τις μηχανές τους για την Βόρειο Συρία και τα χωριά των Τουρκμάνων. Οι Τούρκοι μάλιστα θα παίξουν  την ίδια ταινία που είχαν "παίξει" πριν κάμποσα χρόνια στην Βοσνία όπου εμφανίσθηκαν λίγο πολύ ως "ελευθερωτές" στους τοπικούς πληθυσμούς .

Μια τέτοια απονενοημένη κίνηση θα προκαλέσει την  στρατιωτική παρέμβαση  του ρωσικού παράγοντα, με απρόβλεπτες συνέπειες .

Ρωσικά πυραυλικά συστήματα ευρίσκονται πέριξ της τουρκικής επικράτειας και σημαδεύουν την χώρα από όλες τις μεριές. Από τα στενά του Βοσπόρου και το Αιγαίο μέχρι τις  αρχαίες πύλες της Κιλικίας στην Αρμενία υπάρχουν ρωσικοί πύραυλοι που "κοιτούν" κατά Άγκυρα μεριά  .

konpoli-autokinito-ena

Όλο το σκηνικό της έκρηξης είναι περίεργο ύποπτο και οδηγεί σε πολλά και διαφορετικά συμπεράσματα .

Το επίκεντρο της έκρηξης ήταν κοντά σε μια στάση του τραμ, αναφέρουν όλα τα ξένα ΜΜΕ. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η έκρηξη θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί από  βομβιστή αυτοκτονίας. Τώρα οι ειδικοί μελετούν το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που έχει εκραγεί.

Στη περιοχή υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός των ασθενοφόρων, και η πλατεία Sultanahmet είναι πλήρως αποκλεισμένη από την αστυνομία, ενώ υπάρχουν  εμπειρογνώμονες για την  εξουδετέρωση και άλλων  εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι αποτέλεσμα της εντελώς παράλογης και παρανοϊκής πολιτικής του « διδύμου» Ερντογάν και Νταβούτογλου , οι οποίοι με τις ισλαμικές ονειρώξεις τους και τα Οθωμανικά σχέδια τους  έχουν  βάλει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

https://youtu.be/-NnojMckr1w&w=700

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR