World

Η Κίνα Αγοράζει τη Γερμανία … Ελληνικό Ενδιαφέρον

Σε κινεζικά χέρια πλέον, σύμφωνα με την Wall Street Journal, πέρασε ο γερμανικός κολοσσός KraussMaffei. Μια κοινοπραξία επενδυτών, ανάμεσα τους και η China National Chemical Corp., συμφώνησαν να εξαγοράσουν το γερμανικό όμιλο KraussMaffei έναντι 925 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σε μια συναλλαγή που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποτέ κινεζική εξαγορά γερμανικής εταιρίας.

Τα τελευταία χρόνια η China National Chemical Corp., γνωστή ως ChemChina, ακολουθεί μια επιθετική επεκτατική πολιτική στο εξωτερικό. Πέρυσι, συμφώνησε να εξαγοράσει την ιταλική εταιρία ελαστικών Pirelli έναντι περίπου 7,7 δισεκ. δολαρίων και βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση της έγκρισης των μετόχων προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Η απόκτηση της KraussMaffei, που κατασκευάζει εξοπλισμό για τη κατεργασία πλαστικών και καουτσούκ, θα είναι η μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στη Γερμανία. Η όλη αυτή εξαγορά παρουσιάζει θα λέγαμε και Ελληνικό ενδιαφέρον καθόσον η Krauss Maffei αποτελεί την εταιρεία από την οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αγόρασαν τα άρματα μάχης Leopard, βέβαια στην υπόψη αγορά από τους Κινέζους δεν αγοράστηκε το τμήμα εξοπλισμών της εταιρείας, που ανήκει ουσιαστικά στην Krauss Maffei Wegmann, που δουλεύει εντελώς ανεξάρτητα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR