World

Ουάσινγκτον και Σεούλ συζητούν την μεταφορά βαρέων όπλων στην Νότιο Κορέα

Η  Νότια Κορέα θεωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την χώρα που έχει την άμεση δυνατότητα να μετακινήσει στην Κορεατική Χερσόνησο  αμερικανικά στρατηγικά  όπλα ως απάντηση,  στην πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Σεούλ, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Κιμ Min Sok.

Ήδη από την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο νησί του Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, έχει μετασταθμεύσει στην Νότια Κορέα  ένα βομβαρδιστικό Β-52 που μεταφέρει  πυρηνικά όπλα , αναφέρει ο διεθνής τύπος .

«Το θέμα της πρόσθετης μεταφοράς στρατηγικών όπλων στην  χερσόνησο  της Κορέας, εκτός από τα βομβαρδιστικά Β-52, συζητιέται μεταξύ της  Δημοκρατίας της Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών»  ανέφερε ο Kim Min Suk  στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Rёnhap.

Τις τελευταίες ώρες έχουν υπάρξει αναφορές ότι οι ΗΠΑ μπορεί να στείλουν  στην κορεατική χερσόνησο από την  Ιαπωνία, το πυρηνοκίνητο  αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρίγκαν». Τον Οκτώβριο του 2015, το αεροπλανοφόρο είχε συμμετάσχει σε ναυτικές ασκήσεις στην Νότια Κορέα. Το USS Ronald Reagan διαθέτει  περίπου 80 μαχητικά αεροσκάφη και  5.400 Αμερικανούς πεζοναύτες .

Η κατάσταση στη χερσόνησο κλιμακώθηκε μετά την 6 Ιανουαρίου, όταν η Βόρεια Κορέα φέρεται να πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι προέβη στην πράξη αυτή για να προστατευθεί  από την απειλή της καταστροφής από τις ΗΠΑ .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στην αποστρατικοποιημένη ζώνη),  τονίσαμε ότι η ένταση μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας με αφορμή την δοκιμή βόμβας υδρογόνου καλά κρατεί.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας σε μια αναμενόμενη κίνηση μεταφέρουν συνεχώς βαρύ εξοπλισμό  στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Κ-9,  εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα συγκεντρώνονται  ήδη στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η  κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ανέφερε ότι στις 6 Ιανουαρίου στην περιοχή Phungeri,  δοκιμάστηκε για πρώτη φορά μια βόμβα υδρογόνου.

Σε απάντηση η Σεούλ ξανάρχισε τις  προπαγανδιστικές εκπομπές στο έδαφος της Βόρειας Κορέας ,  από  ηχεία  που είναι τοποθετημένα στα όρια της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο 38ο παράλληλο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR