World

Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες ξανά μαζί στα λιβυκά εδάφη, μετά το 1942 !!

Η Γερμανία θα  αποστείλει  στην  Λιβύη 150 με 200 στρατιώτες μαζί με την Ιταλία που αποστέλλει χίλιους.    

Η Γερμανία σχεδιάζει να αποστείλει στρατιωτικό τμήμα  στην Λιβύη με σκοπό την υποτιθέμενη αποστολή  εκπαίδευσης του   λιβυκού στρατού, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Press TV.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel  ανέφερε  ότι το Βερολίνο θα αποστείλει μια μονάδα του γερμανικού στρατού με περισσότερους  από 150 στρατιώτες για  υποτιθέμενη εκπαιδευτική αποστολή.

«Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι Γερμανοί στρατιώτες  θα ξεκινήσουν μαζί με τους Ιταλούς συναδέλφους, μέσα σε λίγους μήνες  την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης», αναφέρει το  γερμανικό περιοδικό , προσθέτοντας, «αυτό συνεπάγεται 150-200 Γερμανούς Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις).

Αξιωματούχοι στο Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το θέμα, παρόλο που η είδηση έρχεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση από την ΕΕ, στην οποία η Γερμανία έχει ουσιαστικά τον τελευταίο λόγο σχετικά με τις περιπτώσεις της ασφάλειας και άμυνας, για την κατάσταση στην Λιβύη.

Η ΕΕ ζήτησε την στήριξη στην Λιβύη της  κυβερνήσεως  εθνικής ενότητας , όπως ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην Λιβύη επικρατεί το απόλυτο  χάος, τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι. Ο Λίβυος ηγέτης  ανατράπηκε και σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, που έχει έδρα το Τομπρούκ στην ανατολική Λιβύη,  συναγωνίζεται την κυβέρνηση στην  Τρίπολη, από τους αντάρτες  του κινήματος  «Λιβυκή Αυγή».

Επίσης στην χώρα αυτή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ομάδες τζιχαντιστών, που δραστηριοποιούνται. Υπάρχουν  διάχυτοι φόβοι εξάπλωσης της βίας στην Ευρώπη.

Το Der Spiegel ανέφερε ότι η αποστολή εκπαίδευσης του γερμανικού στρατού θα έχει ως βάση  αρχικά την Τυνησία λόγω της κατάστασης της ασφάλειας στη Λιβύη.

Μια παρόμοια αποστολή έχει ήδη πραγματοποιηθεί από την Γερμανία στο Ιράκ, όπου οι Γερμανοί στρατιώτες εκπαιδεύουν κουρδικές δυνάμεις Peshmerga  στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η δυνητική ανάπτυξη του Βερολίνου στην Λιβύη έρχεται μέσα σε μια αυξανόμενη παρουσία της Γερμανίας στα  πεδία μάχης στο Ιράκ και την Συρία.

Η Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ συμβάλλει όλο και περισσότερο τις δυνάμεις και οπλισμό  στον  λεγόμενο διεθνή συνασπισμό που μάχεται εναντίον του ισλαμικού στρατού.

Επίσης στις 6 Ιανουαρίου 2016, το Βερολίνο αποφάσισε να αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα αποτελούμενε  από  550 Γερμανούς στρατιώτες  εναντίον μαχητών στο Μάλι και το Ιράκ.

Σε άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έτοιμα για στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη), είχαμε πρώτοι αναφέρει ότι πάνω από 6.000 στρατιώτες  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, της  Βρετανίας, της  Γαλλίας και της Ιταλίας είναι πανέτοιμα να ξεκινήσουν  στρατιωτική εισβολή στην Λιβύη για να εξαφανίσουν το Ισλαμικό  Κράτος.

Η ουσία όμως είναι ότι οι Γερμανοί «ξανάρχονται»  στην Βόρειο Αφρική και ειδικά  στην Λιβύη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR