World

Ρωσική Αερομεταφερόμενη Μεραρχία τον Απρίλιο θα υλοποιήσει απόβαση από αέρος στον Βόρειο Πόλο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρώσοι  πεζοναύτες και μονάδες των χωρών μελών της   Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (CRRF) του οργανισμού CSTO , σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν  από αέρος απόβαση κοντά στο Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο του 2016, ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Συνταγματάρχης Evgeny Meshkov, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Τον ερχόμενο Απρίλιο  2016, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές και επίλεκτες μονάδες αλεξιπτωτιστών της ταχείας δυνάμεως αντίδρασης θα πραγματοποιούσουν από αέρος απόβαση σε ένα  παγετώνα  κοντά στο Βόρειο Πόλο», είπε ο ίδιος.

Το προηγούμενο έτος, τα ρωσικά Αερομεταφερόμενα στρατεύματα  υλοποίησαν  δύο φορές από αέρος απόβαση πάνω σε παγετώνα .

Συνολικά, περισσότεροι από 100 Ρώσοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές  αποβιβάστηκαν με όλο το απαιτούμενο μάχιμο εξοπλισμό τους "Arbalet-2" σε κοντινές  περιοχές .

Οι ασκήσεις διεξήχθησαν για την βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού και την καλύτερη  εκτέλεση των καθηκόντων,  σε ζητήματα διάσωσης και εκκένωσης κάτω από  ακραίες συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις στην περιοχή κοντά στον Βόρειο Πόλο θα διεξαχθούν  σε συνδυασμό με το Εκστρατευτικό Κέντρο της Ρωσικής Γεωγραφικής υπηρεσίας  και σε συνεργασία με την υπηρεσία Μεταφορών της πολεμικής  αεροπορίας της Ρωσίας.

Τα κοιτάσματα στην περιοχή σε συνδυασμό με τα τεράστια συμφέροντα από επτά χώρες,  πιστοποιούν ότι η περιοχή αυτή, θα αποτελέσει τη  δεύτερη εστία σύγκρουσης  μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τα επόμενα χρόνια.

Όπως έχουμε τονίσει σε παλαιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Οι επίλεκτες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις σε «άσκηση» στην Σερβία !),  οι  δυνάμεις αυτές αποτελούν το «μακρύ χέρι» της Μόσχας σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Όσο για την δύναμη ταχείας επεμβάσεως των χωρών του συνασπισμού CSTO, αυτοί αποτελούν όπως λένε και οι ίδιοι απάντηση στην νατοϊκή δύναμη ταχείας αντιδράσεως.

Μετά από  απόφαση της ανώτατης ηγεσίας στην Μόσχα έχει δημιουργηθεί  η  δύναμη ταχείας επεμβάσεως.

Η δύναμη αυτή διέπεται από όλα τα χαρακτηριστικά μιας δύναμης που δύναται να « ενεργεί» αποστολές ταχύτατα σε οποιαδήποτε σημείο όχι μόνο της ρωσικής επικράτειας ,  αλλά και στην ανατολική Ευρώπη, Αρκτική, Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο Θάλασσα . Ο αριθμός της θα πλησιάζει τους 45.000 άνδρες,

Την κύρια προσπάθεια για την συγκρότηση της δύναμης  αυτής  « σηκώνουν «οι επίλεκτες»  ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Πρόκειται για την ελίτ του ρωσικού στρατού, τόσο από άποψη του έμψυχου όσο και  άψυχου υλικού.

Στην δύναμη αυτή θα μετάσχουν όλοι οι άνδρες και  το υλικό ( ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ) , άρματα μάχης) από την  98η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία  φρουράς στο Ιβάνοβο, καθώς και ολόκληρη η   31η Ταξιαρχία  αλεξιπτωτιστών  «Στρατηγός Κουτούζωφ».

Αυτοί οι σχηματισμοί μάχης έχουν επανειλημμένα τεθεί σε  συναγερμό κινούμενες σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και των χωρών  ΚΑΚ, συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής και της Κεντρικής Ασίας.

https://youtu.be/GJpZfpYQw40&w=700

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR