World

Ξανά στο παγκόσμιο επίκεντρο η κορεατική χερσόνησο με την αποστολή αμερικανικών πυρηνικών όπλων

Μαχητικά αεροσκάφη  F-22 Raptor με πυρηνικά στέλνουν  οι ΗΠΑ στην Νότια  Κορέα λόγω δοκιμής βόμβας υδρογόνου από την Β.Κορέα.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα συζήτησαν την ανάπτυξη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, μαχητικών αεροσκαφών  F-22 stealth και βομβαρδιστικών  Β-52 στην ασιατική χώρα εν μέσω υποτιθέμενης δοκιμής βόμβας υδρογόνου της Πιονγιάνγκ, αναφέρει η ιστοσελίδα Sputnik.

Ήδη  οι ένοπλες δυνάμεις  της Νότιας Κορέας είναι φάση υψηλής επιφυλακής λόγω της δοκιμής πυρηνικής βόμβας , η οποία διερευνάται ένα ήταν βόμβα υδρογόνου.

Ο αρχηγός του νοτιοκορεατικού στρατού Στρατηγός  Lee Jin-Sun και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα, Στρατηγός Kertis  Scaparrotti, συζήτησαν την ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων  στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap , επικαλούμενο στέλεχος  του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναμένεται η  άμεση  ενίσχυση της Νότιας Κορέας με ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, αεροσκάφη  F-22 stealth και βομβαρδιστικά Β-52.

Οι συζητήσεις έρχονται εν μέσω της υποτιθέμενης δοκιμής βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα  την Τετάρτη. Παρά τις αξιώσεις της Βόρειας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι η βόμβα που δοκιμάστηκε δεν είναι  βόμβα υδρογόνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περισσότερες από 25.000 στρατιώτες που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, και έχουν στρατιωτική παρουσία στην χώρα για σχεδόν 60 χρόνια.

Σςε παλιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική αντιπαράθεση με την Νότια Κορέα είναι η «μόνη επιλογή»), είχαμε τονίσει ότι η Βόρεια Κορέα, θεωρεί ότι  δεν έχει σχεδόν καμία ελπίδα ή προσδοκία για την διεξαγωγή διαλόγου, για την  βελτίωση των σχέσεων με την Νότια Κορέα, την  ηγεσία της οποίας την θεωρεί όντας « μια πολεμοκάπηλη μαριονέτα» των ΗΠΑ.

Αυτό που έχει απομείνει στις κοινές κορεατικές σχέσεις είναι μόνο ο τελικός διακανονισμός, δηλαδή η στρατιωτική αντιπαράθεση.

Η Βόρεια Κορέα έχει εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεση της για τις ετήσιες ασκήσεις σε ό, τι θεωρεί, ως «προετοιμασίες», για μια πιθανή στρατιωτική εισβολή της Νότιας  Κορέας, παρόλο που οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας, διακηρύσσουν παντού ότι πρόκειται  για  ασκήσεις  αμυντικού χαρακτήρα.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR