World

Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία αξίας 2,5 δις. δολαρίων

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να αγοράσει οπλικά συστήματα αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία , με τα  2,5 δισεκατομμύρια να αφορούν την αγορά  τεθωρακισμένα οχημάτων , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και η πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων  στην Υεμένη , ανάγκασαν την Σαουδική Αραβία, να επιταχύνει  το εξοπλιστικό πρόγραμμα  με τα κατάλληλα οπλικά συστήματα.

Οι σχέσεις αυτή την στιγμή της Τουρκίας και της Σ.Αραβίας ευρίσκονται σε κάτι παραπάνω από καλό  επίπεδο, λόγω βέβαια και της  ισλαμικής θρησκείας.

Ο Σαουδάραβας Hemant Munyar, και ο  Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντησή τους υπέγραψαν  σημαντική στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της  Σαουδικής Αραβίας, θα προμηθευτούν από την  Τουρκία, τεθωρακισμένα οχήματα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων  δολαρίων, χωρίς να κατονομαστεί  συγκεκριμένος  τύπος  .

Η τουρκική εταιρεία FNSS Defense Systems Inc, θα δώσει μια προσφορά αξίας  2,5 δις. δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι το 51 τοις εκατό της εταιρείας  Nurol FNSS ανήκει στην  Σαουδική Αραβία .

Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται για μια  ολόκληρη γκάμα οπλικών συστημάτων από την Aselsan και  συστήματα ραντάρ, έως το τουρκικό άρμα μάχης Altay και το drone  Anka.

Αυτή  η πολύπλευρη αμυντική συμμαχία των δύο χωρών εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους  στην Μέση Ανατολή και αποτελεί το προοίμιο της δημιουργία του Αραβικού ΝΑΤΟ , που προετοιμάζεται με σπόνσορα το σαουδαραβικό βασίλειο.

Με χθεσινό άρθρο με τίτλο (  Η Σαουδική Αραβία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου) από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέραμε ότι ολόκληρη η Μέση Ανατολή κινδυνεύει από ένα μεγάλο και επικίνδυνο θρησκευτικό πόλεμο.

Εάν για οποιαδήποτε λόγο οι δυνάμεις ασφαλείας χάσουν τον έλεγχο στην Σ.Αραβία η κατάσταση θα μετατραπεί σε λίαν επικίνδυνη.

Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες βασιλιάδες  θέλουν να αναβιώσουν το Ισλάμ ως ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη «μπερδεύοντας» την πολιτική με τα περίεργα θρησκευτικά όνειρα τους.

Για αυτό και η Ρωσία αλλά  και οι ΗΠΑ θα τους βάλουν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR